Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Arruixada 2016. El sector de les AAVV exigeix dimissions

Arruixada 2016
REDACCIÓ PALMA, 23.11.2016

Aquesta vesprada, el sector de les Arts Visuals de Palma, juntament amb representants d’altres col·lectius de la Cultura, ha efectuat una acció reivindicativa i de rebuig de les darreres decisions municipals, amb motiu de la inauguració d’una exposició publicitària d’una coneguda empresa elèctrica al Casa Solleric.

Els concentrats – entorn del centenar de persones – han dipositat espelmes davant la façana del Casal Solleric – seu de la Fundació Palma Espais d’Art – significant que les polítiques de l’Ajuntament palmesà els volen deixar “a dues veles”

Els concentrats, capitanejats pels màxims dirigents de l’AAVIB, associació que fa temps que està frontalment en contra de les decisions de l’Àrea de Cultura de Palma, han exigit assumpció de responsabilitats i la dimissió d’almenys la Directora general de Cultura Xisca Niell. Entre els concentrats també s’ha fet palès el suport al cessat Director de la FPEA, Fernando Gómez de la Cuesta, amb crits de readmissió.

El conflicte que venen arrossegant Ajuntament i FPEA des de fa més de 500 dies, no pareix que pregui cap a solucionar-se, al contrari, les postures estan cada vegada més enfrontades.

L’AAVIB exigeix el retorn al punt de partida de les negociacions, on es discutia de la participació ampla del sector en la gestió de la FPEA, incloent-hi el Casal Balaguer. No deixen de recordar que el bessó del conflicte prové de molts anys endarrere, sota la direcció de Pilar Ribal, i que per tant no se li podia exigir al nou director resoldre tot allò que els anteriors no havien fet en cinc anys.

El batle de Palma, José Hila, acompanyat del regidor Llorenç Carrió s’han ofert a continuar el diàleg sense acceptar cap de les sol·licituds dels manifestants pel que fa a l’assumpció de responsabilitats.

L’Ajuntament ha desplegat nombrosos efectius antidisturbis de la Policia Local, que evidentment no han hagut d’intervenir, ni se sap molt bé que hi pintaven fora de fer mal ambient a una concentració d’un sector – com el de la Cultura – pacífic de per si. Una mostra més d’aquest tipus d’accions innecessàries que només serveixen que per encalentir l’ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *