Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La 2ª jornada de Think up Culture! tanca amb lliurament de premi i concert de Ferments

REDACCIÓ PALMA, 26.01.2017 El Teatre Mar i Terra va ser l'escenari de Think up Culture! 
CROWD que va comptar amb un meet up de la comunitat d'emprenedors Mallorca Startups, el 
lliurament del premi Think up Culture! i el concert de Ferments.

El dimecres a les 19:00 en el Teatre Mar i Terra, la comunitat d’emprenedors Mallorca Startups va celebrar un de les seves habituals trobades (meetups) dins del programa de Think up Culture! CROWD. En aquesta ocasió, es van presentar tres projectes que van participar al programa de mentorización Think up Culture! HUB: Escapades Eivissa, Pop Up Art i Natu Natu. A continuació, el consultor de negocis especialitzat en indústries culturals i
creatives, David Parrish, va presentar el seu llibre Shirts and Suits (traduït al castellà com a Samarretes i Corbates) i va avançar la temàtica de la seva ponència en Think up Culture TALKS!: Empreses culturals i turisme.

A les 20.30 es va dur a terme el lliurament del premi Think up Culture!, que va comptar amb la participació del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió; el Director d’ILLENC, Josep Cerdà i el responsable de la Mallorca Film Commission, Pedro Barbadillo. Carrió va agrair la celebració de Think up Culture!, com a eina per promocionar la cultura local i va donar una calorosa benvinguda a Mallorca als membres de Mallorca Startups, en la seva majoria estrangers que han triat l’illa per crear les seves empreses i establir la seva residència. Per la seva banda, Barbadillo va subratllar la importància de la relació entre el sector de les indústries culturals i creatives i el turisme de la qual sorgeix el suport rebut per part de la Fundació Mallorca Turisme. Finalment, Josep Cerdà va expressar la seva satisfacció per comptar amb iniciatives com Think up Culture!, ja que demostra l’existència d’un sector fort i amb voluntat de créixer.

Les responsables de PowerHouse Hub, que van organitzar l’esdeveniment juntament amb Balears.t, van fer el lliurament del premi al projecte PopUp Art. PopUp Art és una plataforma cultural d’economia col·laborativa que connecta artistes amb un públic actiu (Artseekers), en espais inèdits on donar a conèixer obres. Les promotores d’aquest projecte, Vanessa Ortiz i Grace McCormick són dues joves emprenedores colombianes que han triat Barcelona per desenvolupar el seu projecte. Amb aquest premi, podran continuar el seu programa de mentorització amb Luis Ángel Fernández de la Vega, de InnoBAN, i Dolores Ordoñez, de Anysolution, fins al 31 de juliol de 2017.

Per tancar aquesta gala, Ferments va brindar el seu concert davant un teatre ple. Durant més d’una hora el jazz i ritmes moderns es van barrejar amb el cant i les melodies tradicionals de Mallorca. Ferments és una reflexió sobre la identitat musical de l’illa que va sorgir de l’experimentació sensorial de 19 especialistes de diferents
disciplines amb l’objectiu de crear una obra sense partitura.

Think up Culture!, conclou avui, després de tres jornades de conferències, tallers i col·loquis organitzades per Balears.t i Power House Hub, amb el finançament del Ministeri d’Educació i la col·laboració de la Cambra de Comerç de Mallorca i Art-Xipèlag entre altres entitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *