Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

60 espectacles i 150 funcions es donaran cita a Vilafranca en la XV Fira de Teatre Infantil i Juvenil

REDACCIÓ PALMA, 16.10.2017. FIET celebra quinze anys i creix en companyies, en espectacles de carrer i de sala,
en escenaris alternatius i també en el seu compromís social. Així s'ha presentat avui FIET 2017 al Centre 
Cultural la Misericòrdia, en presència de les diferents institucions que li donen suport: Consell de Mallorca, 
Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Vilafranca.

150 funcions -45 de carrer, 88 de sala, 17 escolars i 1 a la residència- de 63 espectacles -25 balears, 35 de la resta d’Espanya i 3 internacionals-, amb 44 estrenes. Són les grans xifres amb què es presenta FIET 2017, un festival consolidat que organitza Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears i que veu també augmentar, any rere any, el nombre de programadors que venen a descobrir companyies i obres a Vilafranca.

“FIET és un magnífic aparador de les arts escèniques a la nostra illa”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca durant la presentació d’aquesta nova edició “i tenim l’oportunitat de col·laborar un any més a través de la línia d’ajuts a fires i mostres d’arts escèniques que tenim per a associacions sense ànim de lucre -47.000 euros aquest 2017-. Però enguany voldria, a més, destacar la col·laboració que ha sorgit entre FIET i el Teatre Principal de Palma i que farà que el Principal obri les portes al teatre infantil de mans de la companyia Teatre al detall amb un espectacle per a nadons, procedent directament de la Fira de Vilafranca”.

Una cita amb el teatre infantil i juvenil que compta amb la col·laboració de diferents institucions: el Departament de Cultura del Consell de Mallorca, la conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears i l’ILLENC, així com de l’Ajuntament de Vilafranca. Tots ells han estat presents avui en la presentació de les novetats d’aquesta edició al Centre Cultural la Misericòrdia, de mans del president de Sa Xerxa, Jaume Gomila.

Gomila ha explicat que “el teatre és simple, poesia pura com el cartell que il·lustra enguany la FIET. I Vilafranca es converteix aquests dies en una gran llotja professional on se multipliquen els contactes i les sinergies entre companyies i on la funció social del teatre és més present que mai gràcies als voluntaris, els espectacles de carrer i els tallers de formació per adolescents vinculats als espectacles de FIET. Ens hem posat en el mapa i les companyies i els programadors es demanen per tot allò que passa per Vilafranca”.

Aquet any es durà a terme, de mà de la COFAE (Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas del Estado Español), el primer estudi de valor social de la FIET perquè, com diuen els organitzadors “tenim molt clara la transcendència econòmica de la Fira per a la indústria cultural de les Illes però també tenim molt present la transcendència social del nostre projecte: els valors socials, educatius, formatius i de millora de la convivència. Són aquests els que ens ha duit a complir els quinze anys”.

També destaca la vessant de teatre educatiu i inclusiu. Enguany s’acostaran a Vilafranca més d’un miler d’alumnes per gaudir dels onze espectacles i instal·lacions que Sa Xerxa ha escollit per a ells: dos espectacles de carrer -“Aquí sobra uno” de Tresperté Circo-Teatro i “A s´ombra” de A tirofijo Circ; set espectacles de sala i una instal·lació de carrer, la “Ludoteca de Jardí”. I amb l’objectiu d’utilitzar el teatre com a eina inclusiva, infants i joves d’Aproscom i de l’Estel de Llevant visitaran la fira per gaudir del teatre. Marcel Gros, a més, realitzarà una representació a la Residència per a la tercera edat.

Una XVa Fira del Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears que aixecarà el teló aquest dijous, 19 d’octubre, fins al diumenge, 21 d’octubre.

A la presentació d’aquesta edició han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, la consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, el director de l’ILLENC, Francesc Rotger, el batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, el tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Jordi Rosselló i Jaume Gomila, president de Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *