Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Ahir va començar el Palma Dansa 2019

REDACCIÓ PALMA, 26.04.2019. La primera setmana del festival, comptarà 
amb set propostes diferents. El 27 d’abril el Palma Dansa s’aproparà a 
Pere Garau i a l’antiga presó de Palma

El Palma Dansa 2019 comença amb una primera setmana amb set propostes diferents. L’aposta per la dansa contemporània es perllongarà fins el 5 de maig. Enguany, el programa es basa en la incorporació de les danses urbanes i la música en directe,a més de la combinació de projectes locals amb d’altres de fora de les Balears i la descentralització cap a nous barris.

“Entre lo que ya no está y lo que todavía no está”, de Juan Domíguez Rojo, obrirà el festival al Teatre Mar i Terra. Es tracta d’un autoretrat concebut com un monòleg en el qual Juan Domínguez genera un espai on el temps està format pel passat i el seu futur, i genera un misteri entre realitat i ficció que fa possible noves formes de ser i d’estar. El 26 serà el torn de “Set of sets”, de la companyia GN | MC Guy Nader | Maria Campos, al Xesc Forteza. És un viatge de cooperació conjunta, de precisió i de rigor que condueix l’atenció de l’espectador cap a la percepció de l’infinit, el temps i la memòria i creant un laberint sense fi de cossos en acció.

El 27 d’abril es podran veure tres propostes. La primera, “Volat”, de Pepa Cases Danses, a les 12 a la plaça de les Columnes de Pere Garau. Es tracta d’una obra familiar on una ballarina transporta a l’espectador al record de la innocència de la infantesa, entre la dansa i la poesia, un crit a la llibertat i una invitació a la reflexió i a la recerca de l’essencial. A les 17 hores, l’antiga presó acollirà dues propostes: “#DETRACA”, de Pepa Cases, i la jam session de danses urbanes. L’Associació Break Dance Mallorca pretén difondre la dansa urbana i els valors que se’n desprenen: col·laboració, respecte i igualtat. A l’antiga presó de Palma, oferiran una jam session (sessió d’improvisació) oberta i participativa, amb els principals ballarins de hip hop de Mallorca.

Per últim, Andrea Cruz presentarà “Las hermanas Verán” al Teatre Principal. Dia 28, Lali Ayguadé & Joana Gomila pujaran a l’escenari de Teatre Xesc Forteza “Sa Mateixa”. A “Sa Mateixa”, dos ballarins i tres músics han trobat un llenguatge comú on habiten el passat per portar-lo cap al present. A través d’una fotografia familiar es dispara un recorregut cap a la tradició des de la contemporaneïtat. Amb sensibilitat, poesia i humor es dibuixen i desdibuixen les tonades i l’ electrònica, la polca, la jota, el camp i la ciutat, el joc i el ritual, l’espontaneïtat de la vida i la presència eterna dels ancestres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *