Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Ainhoa Arteta al Palau de Congressos de Palma

REDACCIÓ PALMA, 27.11.2017. Ainhoa Arteta al Palau de Congressos de Palma dins el marc del 23è
Festival de Música Clàssica d’Hivern.

El proper dissabte 13 de gener del 2018 a les 19 h, tindrà lloc el concert de la soprano internacional Ainhoa Arteta, que s’emmarca dins el 23è Festival de Música Clàssica d’Hivern. La soprano actuarà al costat de la bailaora Pilar Astola i el pianista Rubén Fernández-Aguirre, oferint l’espectacle «La ioz y el poeta. Homenaje a Federico
García Lorca».

El concert és també el primer esdeveniment i cicle musical que tindrà lloc al Palau de Congressos de Palma. Euroclàssics va ser la primera entitat que va programar un concert d’Arteta a Palma el 1999, i fou el 2016 l’última vegada que vam poder assistir a un concert d’Ainhoa Arteta a Mallorca, per això aquesta és una oportunitat única per gaudir d’una de les millors veus de la lírica nacional i internacional a casa nostra.

El concert inagural del 23è Festival de Música Clàssica d’Hivern tindrà lloc al Palau de Congressos de Palma, sent el
primer esdeveniment musical que es comercialitza a aquest edifci de Ciutat. Les entrades del concert podran obtenir-se a Musicasa Conservatori, a les plataformes digitals www.giglon.es i https://tckets.janto.es/palma-palau-decongressos/public/janto/ , i a la pàgina web i mateixes ofcines de Correus (https://www.entradascorreos.com/), i el seu preu oscil·larà entre els 10 i els 35 €.

Després de resultar guanyadora dels concursos Metropolitan Opera Natonal Council Auditons de Noia York i del Concours Internatonal de Voix d’Opera Plácido Domingo de París, Ainhoa Arteta internacionalitza la seia carrera cantant en teatres de primera línia com el Metropolitan Opera, el Coient Garden, La Scala o la Deutsche Opera de
Berlin.

En els últims anys ha rebut també nombrosos guardons com la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes, Doctor Honoris Causa per la Universidad Rey Juan Carlos o la Embajadora Marca España. Entre els seus grans èxits trobem la partcipació en La Bohème al Metropolitan, el Liceu i La Scala, Don Giovanni al Teatro Real, Falstaf a l’Òpera de San Francisco o Tosca al Teatro Comunale di Bologna, Reggio Emilia i a la Sydney Opera House. A més, Arteta
combina les seies actuacions operístques amb recitals i concerts dirigits per cèlebres i reputats directors i repertoristes: Gustaio Dudamel, Sir Neiille Marriner, Marco Evangelist o Malcolm Martneau.

Pel que fa a Pilar Astola, bailaora, i Rubén Fernández-Aguirre, pianista, són ambdós col·laboradors habituals d’Arteta i fan possible que aquest sigui un espectacle únic en què es combinen música i dansa, un concert que poc té a ieure amb els clàssics recitals operístcs als que ens té habituats la soprano.

«La voz y el poeta. Homenaje a Federico García Lorca» és un esdeveniment singular, en el qual es podrà gaudir d’una fusió entre música, dansa i literatura. Els textos i la música del cançoner de Lorca seran el fil conductor del repertori, on també trobarem obres de compositors com Xaiver Montsalvatge, Jesús García Leoz o Antón García Abril.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *