Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Art Jove 2018 intensifica fins a principi de desembre el calendari de totes les finals

REDACCIÓ PALMA, 5.11.2018. Implementant el Pla de Cultura, li resten per celebrar sis finals d’un total de nou: la de Relat breu 
és aquest divendres

El programa cultural Art Jove intensificarà fins a la segona setmana de desembre el calendari de finals que manquen per celebrar, sis d’un total de nou, i que es clourà amb l’acte final de lliurament de tots els premis el pròxim 8 de desembre a les 20.30 h. en el Teatre Municipal Xesc Forteza a Palma. A més, el dissabte 15 de desembre a les 20.30 h. a Esporles, es celebrarà la Final del certamen de poesia Salvador Iborra, una iniciativa inèdita de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears, on entren a concurs els poemaris inscrits en el certamen de Poesia i Prosa poètica Manel Marí d’Art Jove de les Illes Balears.

Els tres certàmens de un total de nou que ja s’han celebrat aquest 2018 són: Creació Musical Jove (el juliol a Palma), Disseny Gràfic i d’Interiors (el passat cap de setmana a Palma) i Creació Teatral Jove (l’octubre a Ciutadella).

Els nou certàmens convocats aquest 2018 són Creació Teatral Jove, Solistes i Creació Musical Jove (ja ha celebrat la semifinal), Fotografia, Curtmetratges (també ha celebrat la semifinal), Disseny Gràfic i Disseny d’interiors, Poesia i Prosa Poètica Manel Marí i Relat.

Enguany, Art Jove celebra 20 anys amb un pressupost total de 110.000 €, un 10% superior al 2017, i manté la descentralització del seu programa; per això de les tres finals celebrades fins ara, una ha tengut lloc a Ciutadella i s’ha fet la semifinal de curtmetratges a Formentera i la de solistes a Eivissa.

Art Jove implementa els objectius del Pla de Cultura, que proposa que les polítiques de juventut posin al centre l’accés a la cultura en un marc de treball cooperatiu i en xarxa a nivell autonòmic i estatal i precisament, dins aquests objectius, el pròxim mes de febrer organitzarà una trobada de tècnics que treballen en programes similars de tot l’Estat per poder intercanviar experiències i cercar fórmules.

FINALS ART JOVE 2018

FINAL DE RELAT BREU. Divendres 26 d’octubre a les 20 h. a la Sala d’actes de Ca n’Oleo, a Palma. Lectura dramatitzada dels relats guanyadors a càrrec de l’actriu guanyadora del certamen de Creació Teatral Jove d’enguany, Núria Sbert, i els actors Marina Salas i Guiem Juaneda.

FINAL DE SOLISTES. Dijous 15 de novembre a les 20.30 h. al Teatre Municipal Xesc Forteza a Palma. Amb els finalistes Raúl Sabiote (bombardí), Laura Serra (piano) i Magí Garcias (piano).

FINAL DE POESIA I PROSA POÈTICA MANEL MARÍ. Dissabte 24 de novembre a els 20.30 h. a la Sala Petita de Can Ventosa a Eivissa. Lectura dramatitzada dels poemaris guanyadors a càrrec de les actrius guanyadores d’Art Jove 2016 Lluki Portes i Lucia Sánchez.

FINAL DE CURTMETRATGES. Dimecres 28 de novembre a les 20.30 h. en el Teatre Municipal Caterina Valls a Palma. Projecció dels següents curtmetratges:

File_Life de Miquel Moyà Flaquer
Gaza de Carles Bover Martínez
L’arrel de pell de Josep Salvador Fortuny
Comprador ambulant de Jofre Urgelés González
Can Lluquí de Cristina Ramón Cardona

-FINAL DE FOTOGRAFIA. Dissabte 1 de desembre a les 12 h. en el pati de Ca n’Oleo a Palma. Ruta per diferents espais públics i privats de Canamunt on estan exposades les 10 col·leccions finalistes del certamen:

Island Kids / nins de s’illa de Carlos Darder Pérez
Centro de Gravedad de Julio Jiménez Muñoz
No me mires, no me mires de María Moragues Rigo
Gritos tras el humo de las fábricas de Joan Lluís Clemens Sansó
Paradise de Nelson Daniel Nuñez Fleitas
Mar de vent d’Anthony Neitzke
Decadence de Laura Laquintana Aloy
Espais de trànsit de Marina Cánovas Galmés
Sistema d’Alona Vinç
Enemics dins tu de Maya Valencia Arbona

-ACTE DE CLOENDA I LLIURAMENT DELS PREMIS DEL PROGRAMA CULTURAL ART JOVE. Dissabte 8 de desembre a les 20.30 h. en el Teatre Municipal Xesc Forteza a Palma.

FINAL DE POESIA SALVADOR IBORRA. Dissabte 15 de desembre a les 20.30 h. a la Casa del Poble d’Esporles.

ALTRES ACTIVITATS DEL PROGRAMA CULTURAL ART JOVE 2018

25 d’octubre a les 19.30 h, actuació del finalista del certamen de Joves intèrprets, Raúl Sabiote, a la inauguració de Còmic Nostrum.

27 d’octubre a les 17 h. Dins CÒMIC NOSTRUM en el Passeig del Born de Palma, presentació del còmic El cielo Rojo de Marte, de Gonzalo Aeneas, guanyador del certamen de còmic Art Jove 2017

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *