Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Artistes illencs participaran a la 3a edició de la fira Drawing Room Madrid

REDACCIÓ PALMA, 01.02.2018. 16 artistes illencs participaran a la 3a edició de la fira Drawing
Room Madrid, seleccionats a través d’un visionat de porfoli organitzat per la Conselleria de 
Cultura, Participació i Esports

Del 21 al 25 de febrer de 2018 es celebrarà al Círculo de Bellas Artes de Madrid la 3a edició de la fira Drawing Room Madrid, l’única fira especialitzada en dibuix contemporani a Espanya. Hi exposaran 30 galeries de 7 països diferents i com a activitat destacada, enguany, s’organitza l’exposició ”Islas de dibujo: trazos comunes”, una exposició col·lectiva d’artistes emergents de les Illes Balears.

Per tal d’afavorir la projecció exterior d’aquests artistes, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, va organitzar un visionat de portfoli al qual s’hi varen presentar 18 artistes dels quals 16 foren seleccionats. Finalment, fou l’experta portuguesa en dibuix contemporani i directora del Museu Nacional de Arte Contemporánea – Museu do Chiado de Lisboa, Emília Ferrerira (comissària de l’exposició col·lectiva) qui va fer la selecció dels 9 artistes: Andreu Maimó, Astrid Colomar, Bel Fullana, Dolores Sampol, Joan Cortés, Mari Jo Ribas, Nuria Román, Ricard Chiang i Teresa Matas.

L’organització d’aquesta activitat suposa una molt bona oportunitat pels artistes balears de donar-se a conèixer fora de les illes i de connectar amb altres dibuixants, ja consolidats o emergents, d’arreu del món.

Segons la organització, el fet que el 70% dels expositors repeteixin respecte l’any passat demostra que els expositors aposten per Drawing Room Madrid com a plataforma comercial per al dibuix a nivell Estatal. Drawing Room Madrid és un esdeveniment pioner en la valoració i comercialització del dibuix que ofereix la oportunitat de descobrir l’obra d’artistes tant emergents com consolidats de diferents continents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *