Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Atorgada la llicència per a la construcció de la nova seu de la Simfònica

REDACCIÓ PALMA, 29.05.2019. El Govern ja disposa de la llicència per a la construcció 
de la nova seu de la Simfònica

Llum verda per a l’inici de la construcció de la nova seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears compta des d’avui amb la llicència d’obres per a construir la nova seu de la Simfònica, després que l’hagi aprovat aquest mateix dimarts la Gerència d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma. La sol·licitud de llicència a l’Ajuntament de Palma va ser registrada en data 7 de juny de 2018 i el Govern n’ha pagat un cost de 150.000 euros que provenen del milió d’euros que es destinen al projecte des de l’impost de turisme sostenible.

Una vegada s’ha obtingut la llicència d’obres les passes ara a seguir per part del Govern de les Illes Balears és acabar el projecte executiu per poder licitar les obres i començar a construir la seu, com abans millor, que estarà ubicada a un solar de Nou Llevant de Palma.

La nova seu ja disposava, fins ara, de l’estudi de detall i de l’informe favorable de la Comissió de Qualitat de la Façana Marítima de l’Ajuntament de Palma, que atorga per a 25 anys més, fins a l’any 2066, la pròrroga de concessió demanial del solar de Nou Llevant de Palma, a petició de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. A més, compta amb l’informe favorable d’elegibilitat per ser cofinançat amb el Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

La nova seu té un cost previst d’execució material de 6.200.000 euros, més imposts (beneficis industrials, IVA), dels quals 1.000.000 d’euros provindran de l’impost de turisme sostenible, 2.000.000 d’euros, de FUNDATUR, i el fons FEDER aportaran el 50% dels fons públics aportats.

El projecte de la nova seu pretén cobrir una necessitat fonamental per a la Fundació OSIB, com és complir una reivindicació històrica de tenir un centre de treball propi per a poder dur a terme les tasques dels treballadors amb unes condicions de treball òptimes i ajustades als requeriments normatius de seguretat i salut. La seu comptarà amb sala d’assaig, oficines i sales d’estudi. La sala d’assaig, per tal de complir amb les condicions de l’Ajuntament de Palma per a la concessió demanial, s’ha d’habilitar per a concerts extraordinaris i com a centre de dinamització cultural del barri de Nou Llevant. Amb tot, no només serà la seu de l’OSIB sinó també la casa de la música de bandes i cors d’arreu de les Illes Balears.

Està previst que el projecte d’edifici consti de distintes fases en tres blocs ben diferenciats i susceptibles, si escau, per a un ús separat amb entrada directa independent dels altres blocs:

la sala principal es destinarà a les sessions d’assaig de l’Orquestra amb les seves diferents formacions i per a l’accés de les masses corals, en el seu cas.

Les sales d’estudi i sales petites seran per a les hores d’estudi dels músics i eventuals sessions de formació.

El hall es destinarà per a les ocasions en què a la sala principal es facin els concerts extraordinaris, escolars, familiars, cambra, etc… i per als usos de dinamització cultural de Nou Llevant.

També comptarà amb un accés independent o comú de les sales d’estudi per a l’accés a oficines, registres i arxius.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *