Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Els blancs i Sa Penya, dues exposicions que reten un homenatge al pintor Ferrer Guasch

REDACCIÓ EIVISSA, 03.08.2017. Els blancs i Sa Penya, dues exposicions simultànies que reten un homenatge al 
pintor Vicent Ferrer Guasch en commemoració del centenari del seu naixement

La consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern  de les Illes Balears, Fanny Tur, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, el comissari de les exposicions, Antoni Torres Martorell, i representants de la família del pintor eivissenc Vicent Ferrer Guasch, han presentat aquest matí les dues exposicions que es podran veure a partir de demà dia 3 d’agost a les sales de l’antic Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa i a la sala d’Es Polvorí a Dalt Vila.

 

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears ha patrocinat el catàleg i el comissariat de les dues exposicions. La consellera Fanny Tur ha destacat la figura de Vicent Ferrer Guasch com a un “ambaixador cultural d’Eivissa i, per aquest motiu, la seva obra ha de ser també coneguda i apreciada a la resta de les illes”. “Tot i que el blanc és l’absència de color, Ferrer Guasch va donar color i llum als blancs d’Eivissa”, ha afegit.

En aquest sentit, Fanny Tur ha anunciat que, a través del l’Institut d’Estudis Baleàrics i del gestor cultural Andreu Carles López Seguí, s’ha encarregat un comissariat per inventariar tota l’obra del pintor Ferrer Guasch. També ha avançat que la Conselleria preveu poder traslladar aquestes dues exposicions a la resta de les illes per fomentar la relació cultural i donar a conèixer l’obra de Vicent Ferrer.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha destacat l’estima que tenia el pintor Vicent Ferrer Guasch per la ciutat. Una estima que va quedar reflectida a les seves obres. Gràcies a elles, podem conèixer escenes quotidianes d’un dels barris més emblemàtics d’Eivissa, Sa Penya, i gaudir dels blancs i la senzillesa en les seves darrers obres. El regidor ha afirmat que “no hi ha millor manera de retre un homenatge a una persona tan propera a la ciutat- va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa a l’any 2006- que fer-ho amb dues exposicions en el marc de les Festes de la Terra.


Per la seva banda, el comissari de l’exposició, Antoni Torres Martorell, ha destacat que la mostra Els blancs, ubicada a la sala de l’antic Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa, reflecteix l’obra d’un període de 30 anys del pintor. De fet, s’hi poden veure obres des dels anys 70 al 2000 i són la culminació de la seva feina en la recerca de la senzillesa i de la seva capacitat de síntesi.

A l’exposició d’Es Polvorí, Sa Penya, s’han instal·lat les obres dedicades al barri. Es tracta de una trentena d’obres amb més color, detalls i figures humanes. Aquesta exposició inclou una obra inèdita de l’any 1964, propietat de l’Ajuntament de Palma, que va rebre un premi atorgat pel Cercle de Belles Arts. Aquest premi marcà l’inici de la carrera del pintor Vicent Ferrer Guasch.

Les dues exposicions, que es podran veure fins el dia 30 d’agost, estan compostes per unes cinquanta d’obres distribuïdes en les dues sales i procedeixen de fons públics de l’Ajuntament d’Eivissa, l’Ajuntament de Palma, de col·leccions privades i obres cedides per la família, la qual ha agraït aquest homenatge amb motiu del centenari del naixement del pintor i la participació de totes les institucions.

Aquest dijous dia 3 d’agost a les 20:00 hores tendrà lloc l’acte d’inauguració de l’exposició Els blancs a la sala de l’Antic Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa amb la presència de l’alcalde, Rafa Ruiz, i el regidor de Cultura, Pep Tur, a més del comissari de l’exposició i els familiars del pintor. A les 20:30 hores s’inaugurarà l’exposició Sa Penya a Es Polvorí, sala gestionada per la Fundació Baleària.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *