Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Celebració de la Nit del Patrimoni a la ciutat d’Eivissa, organitzada amb el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya

REDACCIÓ EIVISSA, 14.09.2018. El dissabte, a partir de les 20 hores, es celebra la Nit del Patrimoni a la ciutat d’Eivissa. El programa cultural inclou 
nombroses activitats i espectacles de música i dansa a més de poder gaudir de l’apertura, des de les 20 hores fins la 01.00 
hores, de tots els museus i espais museïtzats de l’entorn patrimonial

A les 21.20 hores, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, intervindrà per a presentar la celebració de la Nit del Patrimoni i la projecció del clip realitzat per BoaMistura al Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa. “Boamistura Laberintos Líricos” és el final del projecte d’intervenció urbana del col·lectiu Boamistura que ha desenvolupat durant el 2017 a les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat.

Les 15 ciutats projectaran la pel·lícula “Laberintos Líricos” que recull el procés d’intervenció realitzat. En concret, a la ciutat d’Eivissa la intervenció de Boamistura va estar exposada al Baluard de Sant Pere, i el vers elegit va ser “Flueix vers mi de nou presència”, de Marià Villangómez.
Durant la nit, 2500 espelmes il·luminaran Dalt Vila i es comptarà amb la col·laboració d’una vintena de voluntaris i voluntàries per al desenvolupament de les activitats programades.

Amb ‘La Nit del Patrimoni’ es pretén posar en valor i divulgar la importància de la inscripció de les 15 ciutats en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO i celebrar els 25 anys de germanor i treball conjunt de les mateixes a favor de la protecció i difusió internacional se’l seu tresors culturals.

La Nit del Patrimoni resulta un esdeveniment inèdit a Espanya pel nombre i qualitat d’espais patrimonials que s’obriran de manera extraordinària durant la nit del dissabte i per les activitats culturals que se celebraran de manera simultània, especialment la secció ESCENAPatrimoni, un festival que unirà les creacions d’algunes de les millors companyies de l’escena contemporània amb el Patrimoni Mundial espanyol.

Programa cultural
El programa d’activitats comença a les 20.00 hores al passeig de Vara de Rey amb l’actuació de Diego Román.
A les 20.30 hores a la plaça de la Catedral, hi haurà la primera de les actuacions del que s’ha anomenat ‘De plaça en plaça a ritme de Swing’. Una actuació que es repetirà a les 21,30 al Mirador de l’Ajuntament d’Eivissa i a les 22.15 Plaça de Vila.

A les 21.00 hores, s’ha programat una visita guiada per part de la directora del Museu d’Art Contemporani, Elena Ruiz, a l’exposició d’Edmund de Waal, que serà una experiència molt interessant ja que precisament aquesta instal·lació no disposarà de llum artificial.

A les 21.25 hores, al Claustre de l’Ajuntament es realitzarà la presentació Nit del Patrimoni amb la projecció clip Boamistura que es podrà visionar durant la nit.
BOAMISTURAlaberintoslíricos és el final del projecte d’intervenció urbana del col·lectiu Boamistura que ha desenvolupat durant el 2017 a les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat. Les 15 ciutats projectaran la pel·lícula “Laberintos Líricos” que recull el procés d’intervenció realitzat. En concret, a la ciutat d’Eivissa la intervenció de Boamistura va estar exposada al Baluard de Sant Pere, i el vers elegit va ser “Flueix vers mi de nou presència”, de Marià Villangómez.
El programa d’activitats continua a les 22.00 hores al Baluard de Santa Llúcia, on es podrà gaudir de l’actuació de dansa contemporània a càrrec de la companyia Kor’sia. Un espectacle de 60 minuts, inclosa a la secció ESCENApatrimonio. El baluard acollirà  l’espectacle Cul de Sac (Suite Juan Muñoz), de la  companyia Kor’sia. Obra inspirada en l’escultor Juan Muñoz, Premi Nacional de les Arts Plàstiques i autor de l’obra emblemàtica “Double Bind”.

A més, dins de la secció ABIERTOPatrimonio contarem amb una visita teatralitzada que tindrà lloc a les  20.00 hores. les persones interessades es poden inscriure a la visita a 971.399.232 o enviant un correu electrònic a informacioturistica@eivissa.es

Dins la secció VIVEPatrimonio, la ciutadania podrà visitar, entre les 20 i la 1 de la matinada, diferents espais culturals i museïtzats de Dalt Vila. Estaran oberts al públic  el Museu d’Art Contemporani, el Museu Puget, el Centre d’Interpretació Madina Yabisa, els baluards museïtzats de Sant Pere, el Claustre i la sala del Refectori a l’Ajuntament, la Catedral d’Eivissa i el Convent dels Dominics i l’Arxiu Històric a l’edifici de Can Botino, on els visitants podran gaudir d’una exposició en la que es podran veure documents de Llibre de sa Cadena, el títol de la Ciutat i Cartes Reials entre d’altres documents.
Als carrers també es trobarà una part d’ambientació, amb il·luminació del casc històric amb espelmes que seran col·locades pels voluntaris col·laboradors en aquesta iniciativa. Amb aquesta acció de col·laboració en l’organització de les activitats, es posa en valor la funció social que ha de complir el Patrimoni Mundial, com a vehicle de cohesió, integració i participació ciutadana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *