Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Cicle de conferències per a divulgar la vida i l’obra del beat i fill il·lustre de la ciutat Ramon Llull

REDACCIÓ PALMA, 03.03.2015

Palma acull un cicle de conferències per a divulgar la vida i l’obra del beat i fill il·lustre de la ciutat Ramon Llull. Les conferències tindran lloc a la seu de les Reials Acadèmies els darrers dijous de cada mes fins a l’octubre,i formen part dels actes per a commemorar l’Any Ramon Llull

Dijous 26 de març, l’escriptora i periodista Isabel San Sebastián, oferirà la conferència “El marco histórico del siglo XIII, referència luliana: Federico de Sicilia, Pedro II de Aragón y el Gran Kan”.

El 30 d’abril, el cicle continuarà amb la xerrada que impartirà el professor de la Universitat Complutense José G. Figuera Rubio, sota el títol “El silencio de Aristóteles: la aparente omisión de las ‘autoritates philosophorum’ en la obra luliana”. Seguirà el 28 de maig una conferència de la professora de la UIB Maribel Ripoll, sota el títol “Algunes notes sobre el tractament de la dona a l’obra de Ramon Llull”.

En 25 de juny, el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Pere Villaba i Varneda pronunciarà la conferència “Ramon Llull, des de la perspectiva d’un estudiós de la seva persona i obra”. El 24 de setembre la conferència “El proceso de canonización de Ramon Llull en la recta final” serà impartida pel postulador de la Causa Lul·liana, Gabriel Ramis.

Finalment, dijous 29 d’octubre, el professor de la UNED Antonio Ortega Villoslada impartirà una conferència sota el títol “El Mediterráneo y sus rutas en el universo luliano”.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *