Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El cicle “Estius Simfònics” comença al Passeig del Born amb la Simfònica i Cap Pela

REDACCIÓ PALMA, 15.06.2018. El cicle “Estius Simfònics” comença al Passeig del Born de Palma amb la Simfònica 
i Cap Pela

El cicle de música “Estius Simfònics” de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears comença el 20 de juny, a les 21:00h, amb el concert públic i gratuït al Passeig del Born, de Palma. El públic podrà gaudir de l’Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB) acompanyat del grup vocal Cap Pela, per primera vegada compartint escenari i sota la direcció del director titular Pablo Mielgo.

Aquest matí se n’ha fet la presentació, a Ca n’Oleo, on hi han intervingut la directora general de Cultura, Joana Català, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, la directora general de Cultura de Cort, Marta Ferré, el gerent de l’OSIB, Pere Bonet, el seu director artístic, Pablo Mielgo, a més de Joaquim Domènech, integrant de Cap Pela.

El Passeig del Born és ja en un dels llocs emblemàtics i tradicionals de la Simfònica. Enguany es podran escoltar els clàssics del repertori de Cap Pela en format simfònic com, per exemple, Bohemian Rhapsody; Singing in the rain; Englishman in New York, Mediterráneo, La Dama de Mallorca, No Som el Rei, Volver, Everybody needs somebody to Love, entre d’altres.

Cap Pela  és un grup vocal de Mallorca que desenvolupa el seu repertori cantat íntegrament a capella, és a dir, sense cap altre instrument que la veu. La seva trajectòria comença l’any 1994 amb un repertori variat, caracteritzat per una equilibrada combinació d’èxits internacionals de molts estils diferents: des del R&B al pop, passant pel jazz, soul, cançó d’autor, cançons tradicionals i composicions pròpies. Precisament, una de les claus del seu èxit tot aquest temps és haver sabut seleccionar aquest repertori partint dels seus gustos personals, però  sobretot, en funció d’allò que millor s’adapta a les seves característiques vocals i a la seva manera de concebre el directe.

“Estius Simfònics” és el cicle que ofereix la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears des del 20 de juny i fins al 26 de juliol i que es compon de quatre concerts al Castell de Bellver (Festival Bellver); un concert públic i gratuït al passeig del Born de Palma i el concert amb la Petita Simfònica en el Palau de Congressos, el 24 de juny, a les 20:00h.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és presentar una programació d’elevada qualitat amb artistes internacionals de prestigi mundial per oferir un ventall més ampli a la programació cultural de les Illes Balears, objectiu previst en el Pla de Cultura.

La temporada d’estiu al Castell de Bellver (Festival Bellver) comptarà amb la participació de l’artista balear en residència, Francisco, que interpretarà el Concert per a bandoneó i violí (estrena) de Juan Pablo Jofre el 12 de juliol. A més, també podrem gaudir d’artistes internacionals com Khatia Buniatishvili (piano); Juan Pablo Jofre (bandoneó); Maria José Montiel (mezzosoprano) i Lorenza Borrani (concertino/directora

En definitiva, es presenta una programació de luxe amb una nova estrena (versió orquestral) del compositor balear en residència, Antoni Parera Fons, amb l’obra Siete nanas el 19 de juliol, i l’estrena de Juan Pablo Jofre amb el Concert per a bandoneó i violí. Un repertori que es completa amb obres de Serguei Rachmaninov; Johannes Brahms; Leonard Bernstein; Wolfgang Amadeus Mozart; Ludwig van Beethoven; Maurice Ravel; Camille Saint-Saëns; Georges Bizet; Béla Bartók, entre d’altres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *