Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Cinc il·lustradors i dibuixants de còmic de les Illes Balears, a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, a Mèxic

REDACCIÓ PALMA, 09.10.2018. L'IEB hi duu Tomeu Seguí, Francesc Grimalt, Nívola Uyà, Juan Lasalle (Ata) i Jaro Saudé a 
impartir tallers i xerrades.

Les Illes Balears, gràcies a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), assistirà a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL), a Mèxic, que se celebra del 24 de novembre a l’1 de desembre de 2018. Enguany, la fira ha convidat un total de cinco il·lustradors i dibuixants de còmic de les Illes Balears, els quals impartiran tallers i participaran a xerrades i taules rodones a FILustra i el saló del còmic.

L’objectiu de l’assistència a la FIL és, a més, fer nous contactes amb editors interessats en l’obra dels autors de les Balears i consolidar les relacions ja existents. La FIL es fa càrrec de les despeses de l’allotjament dels il·lustradors de les Illes Balears, mentre que l’IEB assumeix les despeses de desplaçament.

Els cinc autors de les Illes Balears seleccionats pels organitzadors de la FIL per assistir a l’edició d’enguany són: Tomeu Seguí, Francesc Grimalt, Nívola Uyà, Juan Lasalle (Ata) i Jaro Saudé.

La selecció dels participants s’ha fet a partir d’una convocatòria oberta llançada per l’IEB. A les 12 places ofertades se van presentar 10 candidatures, de les quals varen quedar seleccionats 6 autors i un dels quals és baixa per no tenir disponibilitat per assistir-hi. Amb tot, els organitzadors de la FIL han ampliat l’espectre de participació d’alguns dels autors, amb la programació d’activitats tant a FILustra com al saló de còmic.

Fa cinc anys que l’Institut d’Estudis Baleàrics manté un acord amb la FIL per promocionar la presència d’autors de les Illes Balears a la fira. Gràcies a aquests desplaçaments cada vegada són més els projectes d’autors de les Balears publicats per editorials d’Amèrica Llatina. Alguns resultats de l’assistència a la FIL de l’any passat són els llibes il·lustrats ‘Juan Silbador’ de Saeta Hernando Torres, publicat per Nostra Ediciones, Mèxic; ‘Una noche de verano y otros cuentos’, recopilació de contes d’Ambrose Bierce feta per Jorge Isaurralde ‘Tatúm’, publicada per Ediciones de la Flor, Argentina; ‘Camino de plata’, amb il·lustracions de Bàrbara Sansó, a l’editorial Nostra Ediciones, Mèxic;o ‘Que amores de sons’, amb il·lustracions de Nívola Uyá, publicat per Editora do Brasil.

La Fira Internacional del Llibre de Guadalajara és la reunió editorial dedicada a la literatura més important d’Iberoamèrica. És una fira per a professionals on el públic també hi pot accedir. La fira és un festival cultural en el qual la literatura és la columna vertebral, amb un programa en què participen autors de tots els continents i de diferents llengües, així com un espai per a la discussió acadèmica de temes d’actualitat. Portugal és el país convidat d’honor en l’edició d’enguany.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *