Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Classe de ‘performance’ per a infants i una conferència sobre Eivissa i Vanuatu, a Sa Nostra Sala

Sa Nostra Sala Eivissa
REDACCIÓ EIVISSA, 14.09.2107. Sa Nostra Sala, l'espai de cultura del departament d'Educació, Cultura, Patrimoni,
Esports i Joventut del Consell Insular d'Eivissa, ofereix dues noves activitats per aquest divendres i dissabte.

Així, aquest dissabte 16 de setembre, entre les 11 i les 13 hores, escelebra una classe d’introducció a la performance i la poesia experimental dirigida especialment per a infants d’entre 6 i 11 anys. La sessió anirà impartida per l’artista Elisa Torreira, que actualment exposa a Sa Nostra Sala la seua instal·lació ‘Oscura Edad’.

La trobada consistirà en una sessió teòrica audiovisual i en la realització d’una performance. En paraules de l’artista, “utilitzarem la capacitat expressiva del nostre cos i de la nostra veu com a eines capaces de construir un mapa plàstic únic. La intervenció de cada infant afectarà la plasmació de l’objecte artístic, així desenvoluparem varietat de tècniques i suports, en què la coreografia, el so, la literatura i la plàstica exerciran el paper de director d’escena”.

Els interessats poden apuntar-se cridant al telèfon 971.30.49.80 en horari de 11 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores.

Per altra banda, aquest divendres 15 de setembre a les20.30 tindrà lloc a Sa Nostra Sala la conferència: “Terra, cultura i turisme: els casos de les illes d’Eivissa i Tanna (Vanuatu, Pacífic Sud)”, a càrrec de l’antropòleg i etnòleg Kirk Huffman. En aquesta xerrada, Huffman establirà paral·lelismes entre dues illes de les mateixes dimensions com són Eivissa i Tanna, però una situada a la Mediterrània i l’altra a l’arxipèlag de Vanuatu, al Pacífic Sud, i que han seguit camins molt diferents amb l’arribada de la indústria turística.

Antropòleg i etnòleg, Huffman va viure entre 1990 i 2002 a Eivissa, on va desenvolupar una profunda admiració per la seua llengua i cultura. Anteriorment, s’havia instal·lat a Vanuatu on entre 1977 i 1989 fou director del Museu Nacional del Centre Cultural de Vanuatu. Actualment viu a Sydney i és, entre altres càrrecs, membre del comitè científic del Museu de Tahití i les illes de la Polinèsia Francesa.

A més, aquest dijous 14 de setembre, Sa Nostra Sala acull a partir de les 20.30 hores la conferència “Nuevas prácticas poéticas” a càrrec del poeta, performer i agitador cultural David Trashumante

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *