Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La Compañía Nacional de Danza arriba al Principal “Carmen”

REDACCIÓ PALMA, 09.06.2017. La Compañía Nacional de Danza oferirà aquest cap de 
setmana dues funcions (dissabte 10 de juny a les 20 hores i diumenge 11 a les 
19 hores) a la Sala Gran del Teatre del muntatge escenogràfic Carmen, original 
de Johan Inger. Es retrà homenatge a David Delfín, mort recentment, autor del 
vestuari.

Es tracta d’una revisió del mite clàssic, al qual el coreògraf suec li ha donat una pàtina personal, que ha estat molt celebrada des de la seva estrena el 2015. Precisament, per aquesta obra l’any passat Inger va rebre el premi Benois de la Danse, considerat el guardó més important en el món de la dansa. La Carmen que es podrà veure al Teatre Principal compta amb l’atractiu afegit de que la música serà en directe per l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que en aquesta ocasió estarà dirigida per Manuel Coves.

El director del Teatre Principal de Palma, Carlos Forteza, ha destacat la importància de poder programar a Mallorca “una vegada més, després de la Compañía Nacional de Teatro Clásico fa dues setmanes, una companyia nacional, en aquest cas la de dansa”.

José Carlos Martínez, al front de la CND des de 2010, s’ha distingit per no quedar-se en la dansa clàssica i obrir-se a nous estils i coreografies. I aquest és el repte que es va imposar quan es decidí a afrontar el mite de Carmen, fer-ho d’una forma novedosa però sense perdre l’essència del relat. “Inger s’apropa a aquest mite universal a través de la mirada pura i no contaminada d’un nin. I aquesta mirada és la mirada de l’espectador”, explica Martínez.

Un altre dels grans atractius d’aquesta Carmen es poder veure en directe un dels darrers treballs del dissenyador David Delfín, que morí als 46 anys el passat 3 de juny, i que és l’autor del vestuari dels ballarins. “David va fer una feina impressionant, va saber jugar molt bé amb els codis, i va aconseguir un vestuari innovador a la vegada que molt d’acord amb l’essència del mite”, ha assegurat avui matí José Carlos Martínez. La Compañia Nacional de Danza posarà en escena a 25 ballarins dels quals destaca Sara Fernández, en el paper de Carmen; Antonio de la Rosa, que encara a Don José; i la mallorquina Mar Aguiló, que interpreta a Micaela.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *