Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Concert homenatge a Paco de Lucía, amb el pianista Biel Duran i el guitarrista Benjamín Habichuela

REDACCIÓ ART-XIPÈLAG PALMA 03.12.2014

El Teatre Principal acollirà el dijous 11 de desembre el concert ‘Recordando al Maestro De Lucía’, un homenatge al guitarrista Paco de Lucía, que va morir el passat 24 de febrer, i que va ser distingit, a títol pòstum, pel Consell com a Fill Adoptiu de Mallorca, durant la recent edició de la Diada.

Aquest concert comptarà amb les actuacions del pianista Biel Duran, principal promotor de l’espectacle; el mestre Benjamín Habichuela, guitarrista flamenc; el pianista Ricardo Manzano; el percurssionista Benji Habichuela; el ‘bailaor’ Kiko Carmona; i el guitarrista Joaquín Moreno.

La presentació de l’esdeveniment ha tengut lloc aquest matí. Tant Biel Duran com Benjamín Habichuela han remarcat el contingut emotiu de la funció, on, en paraules de Duran, “la figura irrepetible de Paco de Lucía es deixarà notar en tot moment”. El pianista mallorquí ha precisat que la intenció “no és interpretar temes originals del mestre, sinó connectar amb la seva memòria i l’esperit de la seva música. De fet, ningú no pot igualar la seva qualitat i, per tant, és millor no intentar un objectiu impossible d’aconseguir”.

Aquest concert és el segon homenatge que Biel Duran, Benjamín Habichuela i la resta d’artistes dediquen a Paco de Lucía. El passat estiu, el Castell de Bellver ja va acollir un concert amb el mateix cartell que va representar un més que considerable èxit, tant a nivell artístic com d’assistència de públic, fins el punt que les localitats s’esgotaren completament. En aquest nou espectacle, l’objectiu dels organitzadors, segons ha explicat Biel Duran, és “afegir a la funció l’esperit nadalenc d’aquestes dates, que és més familiar i molt diferent a l’ambient que es respira durant l’estiu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *