Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El Consell cedeix la casa del fotògraf Tomàs Montserrat al govern balear dins el projecte de Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

Toni Catany. Foto Adrià Pujol
REDACCIÓ PALMA, 09.11.2017. El Ple ha aprovat avui la cessió gratuïta de la propietat de la 
casa de Tomàs Montserrat per part del Consell de Mallorca al govern balear. Un immoble 
contigu a la casa de Toni Catany a Llucmajor, que està previst formi part de la seu del futur 
Centre Internacional de Fotografia. 

El Consell de Mallorca va adquirir el 9 de desembre de 2009 la casa natal del fotògraf Tomàs Montserrat, contigua a la casa de Toni Catany, amb la intenció d’ampliar l’espai on està previst construir la seu del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany a Llucmajor. Situada al carrer Convent 31 de Llucmajor, l’import de la compra va ser de 545.975 €.

Avui, el Ple del Consell ha aprovat la cessió gratuïta de la propietat de la casa de Tomàs Montserrat amb la finalitat que es pugui executar el projecte de Centre Internacional de Fotografia, que impulsen conjuntament el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Llucmajor i la Fundació Toni Catany.

“Amb la cessió d’avui el que feim és avançar per poder destinar aquests 4 milions d’euros d’inversions estatutàries per aconseguir tenir un Centre internacional de fotografia a Llucmajor, que faci honor a Toni Catany i que serveixi també per posar en valor i divulgar el món de la fotografia a la nostra illa”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

El Consell fa efectiu així el compromís de realitzar les gestions oportunes perquè el Govern de les Illes Balears pugui comptar amb els recursos materials necessaris per a la construcció i posada en funcionament del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *