Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El Consell d’Eivissa convoca els premis Vuit d’Agost 2017

REDACCIÓ EIVISSA, 29.06.2017. El Consell d'Eivissa convoca els premis Vuit d'Agost 2017 i afegeix la categoria 
de disseny gràfic. L'artista Enric Riera crea un logo pels premis d'enguany.

El departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d’Eivissa ha convocat una nova edició dels premis Vuit d’Agost. Enguany, com a principal novetat, a les categories d’Investigació, Pintura, Artesania del Fang i Fotografia Amateur s’hi ha afegit la nova categoria de Disseny Gràfic.

L’any 1997, l’aleshores Consell Insular d’Eivissa i Formentera, va convocar la primera edició del Premi Vuit d’Agost d’Investigació. En aquella ocasió, el jurat va premiar ex aequo els treballs ‘El puig de Missa de Santa Eulària des Riu. Anàlisi històrica i arquitectònica’, d’Antoni Ferrer Abárzuza, i ‘El convent dels pares dominics d’Eivissa, Introducció, estudi i transcripció d’un manuscrit de 1765’, de Felip Cirer Costa.

Sota el mateix nom, s’hi varen afegir posteriorment, el 2014, el Premi Vuit d’Agost de Pintura Jove, per a menors de trenta anys i que, anteriorment, amb les mateixes característiques, havia tengut el nom de Premi de Pintura Jove Sant Miquel de Balansat entre 2000 i 2002, posteriorment Premi de Tardor de Pintura Jove entre 2003 i 2010.

El mateix 2014, el Premi d’Artesania del Fang Joan Daifa, creat el 2005 i que es va convocar fins al 2010, passà a anomenar-se Premi Vuit d’Agost d’Artesania del Fang.

Enguany, la dotació total dels premis és de 15.000 euros, desglossats de la següent manera:
-Premi Vuit d’Agost d’Investigació: 5.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora.
-Premi Vuit d’Agost de Pintura: 2.500 euros. Enguany, a més, seguint el suggeriment del jurat de l’edició de 2016, s’ha decidit obrir aquest premi a totes les edats.
-Premi Vuit d’Agost d’Artesania del Fang: 2.500 euros.
-Premi Vuit d’Agost de Fotografia Amateur: 2.500 euros.
-Premi Vuit d’Agost de Disseny Gràfic: 2.500 euros i l’encàrrec posterior d’un logo per al Centre Sociocultural de Cas Serres.

El termini per a la presentació de treballs és fins al 20 de juliol inclòs, al Registre d’entrada del Consell Insular d’Eivissa o en les altres formes previstes a l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les bases completes han sortit publicades al BOIB núm. 77 de 24 de juny de 2017 i es poden consultar també a la nostra pàgina web, a l’apartat de Convocatòries i ajudes. A la imatge principal podeu veure el logo creat pel pintor formenterer Enric Riera per a l’edició d’enguany dels premis Vuit d’Agost.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *