Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El Consell d’Eivissa encarrega un estudi sobre l’estat actual de ses Feixes per a la seva recuperació

REDACCIÓ EIVISSA, 03.02.2017. El Consell d'Eivissa encarrega un estudi sobre l'estat actual de
ses Feixes i les mesures per a la seva recuperació

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha acordat adjudicar aquest matí la contractació d’un estudi per analitzar l’estat de la zona humida de ses Feixes del prat de ses Monges, i de les mesures necessàries per recuperar el seu sistema hidrològic.

L’estudi ha estat encarregat a l’UTE Sertiic S.L.P. i Tecnoambiente S.L. després d’un concurs públic, per un import total de 68.062,50 euros. El treball s’iniciarà en els propers dies i l’empresa té un termini de set mesos per fer la seva feina i presentar l’informe complert.

Estudi

Aquest estudi sobre ses Feixes del prat de ses Monges consisteix en una diagnosi de l’estat actual de la zona humida, més unes conclusions en les que es defineix com hauria de funcionar aquest espai. Així, en primer lloc es vol fer una foto fixa de l’espai: com funciona el sistema hidrològic tant de les feixes com dels torrents que l’alimenten, i també tant de les aigües en superfície com dels aqüífers.

S’analitzaran també les sortides de les aigües de la mar, es mesurarà la qualitat de l’aigua i del sòl, i es farà una caracterització de la biodiversitat de la zona humida i del seu estat de conservació.

En funció dels resultats d’aquest anàlisi, s’exposarà un pla per definir com hauria de funcionar el sistema hidrològic d’aquesta zona humida, calcular la quantitat mínima d’aigua per mantenir de manera òptima ses Feixes, la infraestructura necessària per realimentar ses Feixes amb l’aigua de la nova depuradora, així com una proposta de recuperació dels espais alterats.

El Consell Executiu d’avui també ha aprovat altres punts, que podreu trobar en el document que adjuntem a continuació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *