Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El Consell de Mallorca destina 326.000 euros a posar en marxa el Museu Marítim de Mallorca

REDACCIÓ PALMA, 19.03.2018. El Ple del Consell de Mallorca, ha aprovat avui el pressupost per 
a posar en marxa el Museu Marítim de Mallorca i en breu s'iniciarà els tràmits per contractar 
el nou director.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat el projecte de pressupost general, bases d’execució i plantilla del Consorci Museu Marítim de Mallorca per a l’exercici 2018. Concretament es destinaran 326.000 euros a la contractació de personal, gerent i auxiliar administratiu, a la dotació d’infraestructures i a la compra de béns patrimonials que sigui urgent adquirir.

Es té previst que durant el mes d’abril ja es compti amb un o una gerent per poder engegar el projecte. En aquest sentit, el president del Consell de Mallorca ha assegurat que amb aquest pressupost “permetrà començar a recuperar el patrimoni marítim que hi ha a Mallorca i donar-li l’espai que es mereix”.

Els objectius bàsics del consorci seran investigar, conservar, recuperar i difondre el patrimoni marítim i portuari de Mallorca, així com el llegat històric que suposen totes les activitats relacionades amb la mar i els ports, i estimular i fomentar els treballs que tractin sobre aquests.

El consorci també impulsarà la coordinació de les inversions que projectin les diferents administracions públiques per dur a terme les obres, els serveis i les instal·lacions que puguin incidir en la conservació i del patrimoni marítim de Mallorca i en la qualitat de vida i de futur de les persones que es dediquen a la mar.

La nova entitat s’encarregarà de fomentar i promoure exposicions, estudis i investigacions que contribueixin al coneixement de la història i de la situació actual dels diferents sectors marítims, portuaris i de senyalització marítima. Entre les seves finalitats també figura difondre i promoure la cultura marítima per mitjà d’exposicions, d’investigacions i de programes diversos.

2 thoughts on “El Consell de Mallorca destina 326.000 euros a posar en marxa el Museu Marítim de Mallorca

  1. Bona iniciativa! On hi serà..? Tal vegada ja tenim el centre de interpretació de Cabrera a sa Colòni de sant Jordi. S’hauriem d’aprofitar aquestes intal”lacions q ja estam

    1. Pel que sembla tindrà varies seus. Una serà a Ses Voltes de Palma, i al llac del Parc de la Mar. També – per la informació que nosaltres, tenim i hem anat publicant – pareix que hi haurà altres subseus a diferents llocs de l’Illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *