Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El Consell de Mallorca presenta la seva nova agenda cultural “culturamallorca.cat”

REDACCIÓ PALMA, 07.06.2017. El Consell de Mallorca presenta la nova agenda 
cultural "culturamallorca.cat". Cultura Mallorca és una web que neix amb 
l'objectiu d'aglutinar, en un sol portal i en format d'agenda, les activitats 
culturals i patrimonials promogudes pel Departament de Cultura, Patrimoni i 
Esports del Consell de Mallorca. Un projecte que és fruit de la col·laboració 
institucional, ja que el desenvolupament tecnològic ha anat a càrrec del 
Consorci TIC del Departament de Modernització i Funció Pública.

Espectacles -teatre, circ, dansa…-, cinema, llibres -clubs de lectura, cicles literaris…-, exposicions, música, rutes i visites pel patrimoni, tallers i xerrades, activitats dirigides a infants i públic familiar. Totes aquestes propostes formen part de l’ampli ventall d’activitats culturals i patrimonials que promou directament el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca o en col·laboració amb ajuntaments, altres institucions i associacions. Des d’avui aquesta oferta cultural té una nova plataforma de difusió que és culturamallorca.cat, un projecte nascut des del Departament de Cultura amb la col·laboració del Consorci TIC del Departament de Modernització i Funció Pública, que s’ha encarregat del seu desenvolupament tecnològic.

“Cultura Mallorca és més que una plataforma de difusió cultural”, ha explicat avui durant la presentació del projecte el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “forma part d’una manera de fer política cultural. Cultura Mallorca no tendria sentit sense els ajuntaments com a dinamitzadors culturals; sense l’impuls que hem donat a la millora de la gestió interna del departament; si no creguéssim que el Consell té l’obligació d’acostar l’oferta cultural a la ciutadania; si no haguéssim impulsat un canvi de funcionament en els dos circuits culturals del Consell -Cultura en Xarxa i CAEM-; si no haguéssim creat un Catàleg d’Activitats Culturals d’on s’han de nudrir els ajuntaments durant tot l’any; no tendria sentit si no creguéssim que la difusió de les activitats que oferim als ciutadans ha de formar part del Pla Estratègic del Departament i, per això, quan elaboram un Pla de Gestió del Patrimoni posam la difusió de la nostra riquesa patrimonial al mateix nivell que la protecció i la conservació d’aquest”.

La plataforma web culturamallorca.cat aglutina, per tant, l’oferta d’activitats culturals i patrimonials del Consell venguin d’on venguin, les organitzi qui les organitzi, tant si ho fan els ens que depenen del Departament de Cultura com són el Teatre Principal de Palma i la Fundació Cases Museu com les activitats que s’organitzen a través de la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, de l’Arxiu del So i la Imatge, les exposicions que acullen els diferents espais del Consell -la Misericòrdia, el Museu Krekovic i Raixa-, així com les activitats en les quals col·labora el departament a través de les diferents línies de subvenció.

La informació s’ofereix agrupada en 8 categories -espectacles, música, literatura, rutes, conferències, infantil, cinema, art- i es pot consultar a través d’un cercador per data o per municipi. La plataforma neix, inicialment, en dos idiomes: català i castellà. I les activitats es poden consultar de manera individual o com a part d’un programa més ampli quan sigui el cas. Una plataforma moderna, accessible i que s’adapta i es pot consultar fàcilment des de qualsevol dispositiu i on la informació es presenta en formats diversos: textos, fotografies, vídeos, articles de premsa…

En els quatre mesos la plataforma web -que també disposa de canal de difusió a facebook i twitter @culturamallorca- ja ha aglutinat més de 350 activitats culturals i de caire patrimonial. Un projecte, la imatge del qual ha estat dissenyada per Toni Salom, que és fruit de la col·laboració institucional entre el Departament de Cultura i el Departament de Modernització. En paraules de la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino “estam molt contents d’haver fet feina en aquest projecte des del Consorci TIC, perquè és una manera de donar visibilitat als recursos tecnològics que tenim en el Consell i agraïm la confiança que Cultura ha dipositat en nosaltres”.

El cost, només del disseny, ha estat de disset mil euros, donat que l’implementació tècnica ha anta a càrrec del personal propi.

Cultura Mallorca neix, a més, amb el suport d’una campanya de difusió entre mitjans de comunicació tant en paper com en format digital, ràdio i xarxes socials, amb un seguit d’espots protagonitzats per l’actriu Magdalena Tomàs i que tenen com a banda sonora la cançó del grup Lili’s House “Come with me”, plena d’optimisme i vitalitat, que convida a endinsar-se en l’agenda cultural del Consell de Mallorca: culturamallorca.cat, amb el lema: Vine i la viuràs!

 

Visita-la aquí:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *