Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La Conselleria de Cultura presenta les seves 10 fites del 2017

REDACCIÓ PALMA, 29.12.2017. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports fa balanç de 
l’any 2017 amb la presentació de diverses fites aconseguides en totes les seves àrees.

Segons el resumen presentat per la Conselleria, les 10 fites en Cultura de l’any 2017 són les següents:

1- 12 noves places per als equipaments públics, aprovades en el Consell de Govern del 21 de juliol de 2017 de 2017, dues per a cada un dels centres. L’Arxiu del Regne de Mallorca ha ampliat el seu horari començant a obrir un horabaixa i, a més, hi ha l’acord d’obrir tres horabaixes a partir de 15 de gener de 2018; així com iniciar la digitalització del seu fons.

2- Pla de Cultura de les Illes Balears (PdeC). Inici de la redacció dels documents 0 i 1. Presentació del primer document el 4 d’agost de 2017. Presentació del segon document el 3 de gener de 2018.

3- Creació de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) a través de la Llei de Pressuposts Generals de 2018, aprovats el 21 de desembre de 2017.

4-Centre Internacional Fotografia Toni Catany. Oberta la convocatòria del concurs d’Idees per a la seva construcció i iniciada l’organització de la catalogació del llegat fotogràfic i l’arxiu personal del fotògraf. Recepció per part del Govern de les cases de can Montserrat i can Toni Catany, de LLucmajor; i iniciada l’adquisició de la casa de sa Trinxa.

5-Can Oleo, futura seu de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i espai de cultura obert a la ciutadania. El passat 20 de desembre el Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears (UIB) va aprovar el conveni que facilitarà el trasllat de la Conselleria en el primer bimestre de l’any.

6-Cases de Llucalcari donades per l’artista Joan Junyer al Govern de les Illes Balears. Realitzat l’aixecament de la planimetria, passa prèvia per al 2018 traure a concurs públic el projecte de rehabilitació de la finca.

7- Final de la tramitació de l’expedient de compra del llegat a l’exili del músic Baltasar Samper, iniciat l’estiu del 2017. Llum verda per a la seva adquisició per un valor de 40.000 €.

8- Des de l’Institut d’Estudis Baleàrics, ampliació de les línies d’ajudes per a tot el territori de parla catalana.

9- L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) ha acomplert un deute: arribar a totes les Illes. A Formentera hi ha tornat a actuar després de 15 anys i per segona vegada en la seva història. Per tancar l’any ha fet una gira de concerts solidaris a Mallorca, Menorca i Eivissa.

10- Implicació en el projecte del Museu Marítim de Mallorca impulsat pel Consell de Mallorca, aprovats els estatuts i la participació del Govern en el Consell de Govern de del 24 de novembre de 2017.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *