Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

La Conselleria de Cultura reactiva la comissió Tècnica de Museus

Monogràfic del Puig dels Molins
REDACCIÓ PALMA, 30.11.2017. És la darrera de les tres Comissions Tècniques reunides aquest mes,
amb l’objectiu de convocar les quatre Juntes i Consells polítics en el primer trimestre de 2018

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, seguint el calendari previst de convocar les comissions tècniques de cultura aquest mes de novembre, ha dut a terme aquest dimecres la Comissió Tècnica de Museus per tractar el desenvolupament normatiu de la Llei de Museus de l’any 2003. Aquesta Comissió no es reunia des del 2 de juny del 2011.

Amb aquestes noves convocatòries, la Conselleria reactiva i posa novament en marxa totes les Comissions Tècniques, per tal de, dins el primer trimestre del 2018, convocar les quatre Juntes i Consells polítics: la Junta Interinsular de Patrimoni Històric, el Consell de Biblioteques, la Junta Interinsular de Museus i la Junta Interinsular d’Arxius.

La reunió, celebrada en el Museu de Mallorca, es va centrar a revisar l’esborrany de Decret de desenvolupament de la Llei de Museus, el darrer esborrany és del 2011; la qual es va llegir novament article per article i es va debatre. D’aquí n’ha sortit un nou esborrany que es trametrà a l’assessoria jurídica i a tots els membres novament, per després anar a aprovació de la Junta Interinsular de Museus, per continuar posteriorment la tramitació administrativa corresponent.

A la Comissió Tècnica també es va informar de l’elaboració del Pla de Cultura.

La Comissió està formada per tècnics de tots els Consells Insulars, els directors dels museus i assessors. Aquesta convocatòria és la tercera dels tres òrgans col·legiats –la Comissió Tècnica de Biblioteques (15 de novembre), la Comissió Tècnica Interinsular d’Arxius (22 de novembre) i l’esmentada Comissió Tècnica de Museus- que ha convocat aquest mes la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Cultura. L’objectiu és fixar les bases i unificar criteris per actualitzar els marcs normatius relatius a arxius, biblioteques i museus.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *