Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Continua a La Misericòrdia l’exposició «Paco Roca, 50 tacos»

REDACCIÓ PALMA, 22.10.2019. La mostra «Paco Roca, 50 tacos», vol acostar l’obra del Premi Nacional de Còmic i guanyador d’un Goya al públic de Mallorca. L’exposició s’ubica a la sala multiusos de la planta baixa i a la primera planta del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma i es podrà visitar fins al 9 de novembre.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca ha organitzat l’exposició en col·laboració amb el Clúster del Còmic, coincidint amb el cinquantè aniversari de l’autor, reconegut en l’àmbit estatal i internacional i guanyador del Premi Nacional de Còmic i un Goya per Arrugues el 2012.

La mostra consta de prop de dues-centes peces, elaborades per l’artista entre el 1995 i l’actualitat, entre les quals trobam esbossos, anotacions, publicacions, il·lustracions, còmics, treballs en premsa i altres materials més personals, com quaderns de viatge, en els quals l’artista reflecteix el que percep en les estades per la Xina, Colòmbia, el Japó, França o Itàlia.

El recorregut arrenca amb la inevitable Arrugues, la seva obra més coneguda, on es poden visualitzar els esbossos de l’àlbum, la portada i el cartell del llargmetratge que li va fer merèixer dos premis Goya el 2012: a la millor pel·lícula d’animació i al millor guió adaptat.

A la mostra també es fa un recorregut pel procés de creació d’obres tan emblemàtiques i conegudes com Memòries d’un home en pijama, Els solcs de l’atzar, L’hivern del dibuixant, Emotional World Tour, Els carrers de sorra o El far, entre d’altres.

Paco Roca és un autor de còmics nascut a València el 1969, adscrit al moviment de la novel·la gràfica i que produeix per al mercat global. A més de crear còmics, Roca es dedica a la il·lustració publicitària.

«Paco Roca, 50 tacos»  és una de les propostes expositives per a aquesta tardor. Una exposició que s’emmarca en el 6è Festival del Còmic Nostrum, organitzat pel Clúster del Còmic i que es farà del 30 d’octubre al 3 de novembre a diversos centres culturals de Palma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *