Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

2.700 alumnes han passat per l’Arxiu del Regne de Mallorca, el Museu de Mallorca i la Biblioteca Pública de Palma

REDACCIÓ PALMA, 15.06.2018. Durant el curs 2017-18 més de 2.700 alumnes han passat per l’Arxiu
del Regne de Mallorca, el Museu de Mallorca i la Biblioteca Pública de Palma. “Viu la Cultura”
consolida l’oferta educativa en els tres centres de la Conselleria de Cultura, Participació i 
Esports, objectiu del Pla de Cultura

Ara que s’acosta el tancament del curs escolar 2017-18 a les escoles i als instituts, els tres centres que pertanyen a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports han fet balanç del desenvolupament de les visites guiades que s’ofereixen des del programa “Viu la Cultura” que impulsa la Direcció General de Cultura.

Des del principi de la legislatura, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha fet una aposta clara per donar a conèixer als escolars de les Illes Balears l’Arxiu del Regne de Mallorca, el  Museu de Mallorca i la Biblioteca Pública de Palma. Per aquest motiu, es varen oferir unes activitats, que s’han anat ampliant i millorant durant aquests tres anys.

La Biblioteca Pública de Palma ha augmentat progressivament la seva oferta i en aquest segon any s’han reforçat, de forma definitiva, les visites de primària. En total han estat 855 infants d’un total d’11 escoles. L’Arxiu del Regne ha mantingut, amb una gran acceptació, la visita guiada al centre i ha comptat amb devers 800 alumnes de 20 centres, tant de primària i secundària com d’altres nivells educatius. Pel que fa al Museu de Mallorca, aquest curs ha afegit a les visites guiades les visites-taller per a infantil i primer cicle de primària; en total han estat 1.126 nins i nines de 21 centres.

La consolidació d’aquesta oferta ha possibilitat que cada cop les activitats siguin més conegudes i sol·licitades per part dels docents de les Illes Balears. D’aquesta manera, hem passat d’un total de 2.330 alumnes, durant el curs 2016-17, a 2.774, en aquest darrer curs. Un augment de 450 alumnes que fa evident l’encert de la Conselleria a oferir aquestes 78 visites, que donen a conèixer als escolars de les Illes Balears tant el llegat cultural de la nostra comunitat com uns edificis que, de forma moderna i funcional, s’han adaptat a la seva funció; i aquest és un dels eixos estratègics del Pla de Cultura de les Illes Balears: fomentar i enfortir els vincles entre educació i cultura per tal de situar les pràctiques culturals en un punt central en l’educació dels joves i de la societat en general.

Per al proper curs s’estan preparant, des del programa “Viu la Cultura”, noves activitats per fer que l’oferta educativa dels tres centres arribi a tots els nivells educatius. De la mateixa manera treballam perquè aquesta oferta s’adapti cada vegada més a les necessitats i interessos del currículum escolar. La nova oferta serà accessible des de la pàgina web de “Viu la Cultura”, a partir del mes de setembre.