Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Pintura en directe d’Aída Miró a Can Tixedò a Eivissa

JOSEFINA FERRER (Eivissa), 22.06.2018. Divendres passat 15 de juny, l'artista eivissenca Aída Miró, va 
inaugurar una exposició de pintures realitzades en directe durant diferents trobades d'art viu a Nova York i 
que rendeix culte a diferents músics i artistes.

Durant la inauguració en Ca Tixedò, Forada, l’artista va pintar en viu el retrat d’Isadora Duncan, pionera de la dansa moderna, acompanyada per la música de la Dj Hideyo Blackmoonn, la guitarra d’Oggie Marinsky i la dansa de Nieves Portas.

Aquesta exposició va ser presentada per primera vegada al gener en la Roll Up Gallery de San Francisco (Califòrnia) amb el suport de l’Illenc. Utilitzant una combinació d’aerosol, acrílic i pintura a l’oli, l’artista mostra una sèrie de retrats de Michael Jackson, Prince, David Bowie, Erikah Badu, Whitney Houston, Bob Marley, Sade, Stevie Wonder, Lauryn Hill, Basquiat o Frida Kalho, entre altres.

La seva idea en anar a estudiar a Nova York, fa quatre anys, era “unir el grafiti i la pintura que realitzava per separat, però a l’escola en la qual va estudiar durant un any, li van ensenyar, sobretot tècniques, agilitat i soltesa, en canvi, als carrers i en aquests esdeveniments culturals és on va poder trobar la forma de desenvolupar aquesta fusió”, va explicar l’artista.

Aída Miró actualment està realitzant la seva tesi doctoral sobre dansa butoh i durant els dimarts ha organitzat aquests esdeveniments musicals on es realitzen pintures en directe en un ambient musical i artístic, “aquest és el seu dia social, en el qual s’allibera d’estar tantes hores estudiant”, va destacar, i el resultat es mostra en aquesta sèrie d’obres que ara mostra en Can Tixedò fins al pròxim 5 de juliol de 2018. .

Aída Miró va néixer a Eivissa i actualment resideix a Nova York. Va començar la seva trajectòria artística pintant als carrers a principis dels 90. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Postgrau en escenografia i disseny de vestuari en la Bristol Old Vic Theater School d’Anglaterra, i Doctorada en Educació Artística per la Universitat Autònoma de Madrid.

La seva obra està molt influenciada per la música i la dansa. Ha exposat internacionalment a ciutats com París, Mèxic DF, Oaxaca, Nàpols, Hamburg, Bristol, Nova York, Sa Francisco, Barcelona o Madrid. Guanyadora de la competició Art Battle de Nova York 15 aniversari el desembre 2016.