Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Bartomeu Salvà dimiteix del càrrec de director del Museu de Mallorca

REDACCIÓ PALMA, 27.09.2018. L'arqueòleg Tomeu Salvà ha presentat la seva dimissió després d'un període de Baixa laboral, 
al cap de pocs mesos del seu nomenament pel càrrec.

Fonts de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ens han confirmat que, Salvà que accedí al càrrec mitjançant un concurs oposició, fa poc més de sis mesos, ha presentat el dia d’avui la seva carta de dimissió al davant de la institució mallorquina.

Salvà ha al·ludit a motius personals, malgrat que als ambients propers fa temps que es comentaven les tenses relacions entre el nou director i una part del personal de la institució, que hauria rebut el seu nomenament amb certa hostilitat, degut potser a les expectatives de successió de l’antiga directora.

L’ara dimitit director, havia accedit al càrrec en substitució de Joana Maria Palou, que s’havia jubilat després d’una llarga permanència al capdavant del Museu. És dona la circumstància que el Museu està immers en procés de traspàs de competències al Consell de Mallorca, per part del Govern Balear, que malgrat tot conservarà algunes responsabilitats envers el funcionament de la institució.

D’altra banda, malgrat les fortes inversions realitzades els darrers anys per part del Govern de l’estat, així com de la Comunitat Autònoma, el Museu continua amb problemes estructurals al seu edifici, i amb una dotació de personal molt ajustada.

Fa pocs dies, a la roda de premsa de presentació al Museu de l’actual exposició temporal “Els secrets de la Muntanya” d’Horacio Sapere, Salvà al·ludia al projecte amb el qual s’havia presentat al concurs de direcció del Museu, un projecte de gestió que comptava entre els seus eixos principals la divulgació, l’organització interna i la recerca.

Això obligarà a convocar un nou concurs, molt a prop de les dates de traspàs al Consell de Mallorca, malgrat que també és possible que la Conselleria que encapçala l’eivissenca Fanny Tur, opti per deixar la plaça lliure fins a l’assumpció de competències per part del Consell. En qualsevol cas, no pareix que aquest nou entrebanc afecti al procés en curs de renovació al Museu, que avança des de fa alguns mesos de forma decidida.