Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Big Band Ciutat d’Eivissa oferirà  i el trio de José Carra novetats a l’Eivissa Jazz Festival 2019

REDACCIÓ EIVISSA, 04.09.2019. La Big Band Ciutat d’Eivissa oferirà  avui un repertori de 
Latin Jazz en el seu concert. El trio de José Carra presentarà el so experimental del seu 
últim disc ‘Diario de Vuelo’

La Big Band Ciutat d’Eivissa es presenta per quart any a l’Eivissa Jazz. Per aquesta ocasió, aquesta formació encapçalada pel director eivissenc Vicent Tur ha preparat un repertori de Latin Jazz. “Era un dels pals que ens quedava per fer”, afirma Tur.

Cada any, pel festival de Jazz, la Big Band prepara un projecte temàtic. En la seva presentació en el marc del festival van optar per un repertori basat en la Big Band de Count Basie, d’estil més clàssic; el segon any, el clarinet va ser el protagonista, amb el jazz més tradicional de Benny Goodman com a inspiració. L’any passat, van captivar a tot el públic de la plaça de Sota Vila amb un repertori que girava al voltant de la figura del crooner, amb l’eivissenc Jordi Cardona.

Aquest any, al concert de la Big Band Ciutat d’Eivissa sonaran temes de Tito Puente o Dizzy Gillespie i, també, ritmes de bossa nova del mestre Tom Jobim. La banda està formada pels trompetistes Santiago Ramírez, Wiebke Pahrmann, Antonio J. Marín, Pau García-Rovés i Penélope Tafur. Als trombons hi són Vicent Tur (director), Vicent Matoses, Jairo Marín i Jaume Tur. Els saxofonistes són Natxo Marí, Muriel Grosmann, Mayra Riera, Jorge Ortiz i Álvaro Boned. La Big Band Ciutat d’Eivissa la completen Santiago Pérez (piano), Radomir Milojkovich (guitarra), Chema Pellico (baix), Dani Marín (bateria) i David Romano (percussió).

El concert de la Big Band Ciutat d’Eivissa serà avui 4 de setembre, a les 21 hores, a la plaça Sota Vila, a l’encreuament entre els carrers d’Anníbal (carrer de les farmàcies) i Comte de Rosselló.

En ple vol

El trio de José Carra és, segons ell mateix, “un joc de personalitats musicals”. Carra és, sobretot, un compositor. La seva arquitectura musical és capaç d’obrir-se a un món extremadament ric en el qual tenen cabuda la música clàssica, el jazz, el rock o la música electrònica. Gràcies a la improvisació i a una base tremendament enèrgica formada pel contrabaixista Bori Albero (Chano Domínguez, Lee Konitz) i el bateria Dani Domínguez (Jorge Pardo, Perico Sambeat, KASE-O, La Mala Rodríguez) cada concert del trio és una experiència, un viatge a través de la complexa personalitat musical de Carra.

I és precisament aquest concepte de viatge el que ha inspirat el seu nou disc, publicat per Taghrid Records i titulat “Diario de Vuelo”. En ell es recullen 12 composicions originals en què el grup se submergeix en un so experimental, amb melodies minimalistes i una base rítmica que no s’allunya de l’electrònica o el rock.

El José Carra Trio actuarà el dia 4 de setembre, a les 22 hores, també a la plaça Sota Vila, a l’encreuament entre els carrers d’Anníbal (carrer de les farmàcies) i Comte de Rosselló. Actuaran just després del concert de la Big Band Ciutat d’Eivissa.

Els dos concerts d’aquesta nit seran gratuïts. A partir de demà els concerts es traslladen al Baluard de Santa Llúcia. Les entrades es poden comprar online, a través del canal de compra d’entrades de l’Ajuntament de Vila, a Can Ventosa i també a les taquilles els dies de concert, que obren a les 20 hores. El preu per nit (inclou els dos concerts) és de 12 euros.