Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Can Jeroni gaudirà d’un mes de juny extraordinàriament cinèfil, amb pel·lícules africanes, curtmetratges i l’espectacle Jazz & Hollywood

REDACCIÓ EIVISSA, 31.05.2018. Els cinèfils de Sant Josep de sa Talaia estan d'enhorabona. El 
Centre de Cultura Can Jeroni viurà un mes de juny especialment dedicat al setè art. Aquest 
espai rep la IV Mostra de Cinema Africà, amb una selecció de films i curts que ofereixen una 
visió àmplia de la realitat social i cultural d'aquest continent.

A més, se celebra també la I Mostra de Curtmetratges Mecal, que s’organitza en col·laboració amb el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona XX Aniversari. La guinda a aquesta programació cinèfila la pondra l’espectacle Jazz & Hollywood, que ret homenatge a les bandes sonores dels grans clàssics nord-americans i també a altres llargmetratges més actuals que han transcorregut amb aquest estil musical com a teló de fons. Els alumnes de ceràmica del mestre Toniet, així mateix, mostraran a la sala d’exposicions les últimes creacions que han dut a terme durant el curs.

1 i 2 de juny (20.00 hores)

Projeccions de l’Ibiza International Film Festival

L’1 i 2 de juny continuen a Can Jeroni les projeccions de l’Ibiza International Film Festival, que van començar ahir, dia 31 de maig. Des de les 20 fins a les 23 hores dels dos primers dies de juny es desenvolupa la secció Ibiza Shorts d’aquest certamen. Es tracta d’una mostra dels millors curtmetratges que el món té per oferir. Els guanyadors seran seleccionats per experts de la indústria i els cinc finalistes seran mostrats al Festival, davant un jurat de reconeguts actors i directors. Més informació a www.ibizaiff.com.

7 de juny  (20.30 hores)

Inauguració IV Mostra de Cine Africà i projecció: Vent du Nord (Vent del nort) 2017

El Centre de Cultura Can Jeroni organitza durant tres dies la IV Mostra de Cine Africà, en col·laboració amb el Festival de Cine Africano (FCAT). La inauguració serà a càrrec del coordinador d’Activitats Paral·leles del FCAT, Gaetano Gualdo. A continuació es projectarà la pel·lícula Vent du Nord (Vent del nord), dirigida en 2017 per Walid Mattar i amb producció de Bèlgica, França i Tunísia. La història comença en el nord de França, on viu Hervé. Treballa a una fàbrica que és traslladada i ell es converteix en l’únic treballador que accepta la nova destinació: Tunísia. Hervé, en realitat, vol convertir-se en pescador i transmetre aquesta passió al seu fill. Mentrestant, Foued, que està parat i resideix a Tunísia, creu que treballar a la fàbrica li permetrà guanyar diners per cuidar a la seva mare malalta i, sobretot, conquistar a la noia que estima. 89 minuts, versió original amb subtítols en castellà. Mes informació: www.fcat.es

8 de juny (19.00 hores)

IV Mostra de Cine Africà: Sessió de Curts i llargmetratge Ward Masmoun (Roses Verinoses) (2018)

Aquesta segona jornada de cinema africà oferirà la projecció de quatre curts i un llargmetratge. El primer curt és Tikitat-A-Soulima (L’entrada de cine), dirigit per Ayoub Layoussifi (2017). Aquesta producció va guanyar el premi al millor curtmetratge d’aquesta última edició del FCAT. Explica la història d’un nen marroquí que vol veure Spiderman 3 al cinema però no disposa de diners per a l’entrada. Encara així, està disposat a fer el necessari per gaudir de la pel·lícula. El segon curt és Aya (Moufida Fedilha, 2017) i explica l’història d’una nena extremadament llesta, que viu a Tunísia amb els seus pares salafistes. En tercer lloc, Dem Dem (Partir), dirigit per Christophe Rolin, Marc Recchia i Papi Bouname Lopy (2017). Narra com un pescador de Senegal troba un passaport belga a una platja de Dakar i decideix utilitzar-ho. L’últim curt és Mama Bobo (Ibrahima Seydi i Robin Andelfinger, 2017). Explica la història de Mama Bobo, de 83 anys, que viu a Dakar i li agrada asseure’s al banc de la parada d’autobús a recordar el passat.

Després dels curts, a les 21 hores, es projectarà la pel·lícula Ward Masmoum (Roses verinoses), dirigida per Ahmed Fawzi Saleh (2018), una producció de Egipte, Emirats Àrabs Units, França i Qatar, de 70 minuts, que va guanyar el premi a la millor pel·lícula en aquesta edició del FCAT. El protagonista, Saqr, vol fugir del miserable barri de pelleters on viu i treballa, a Egipte, però la seva germana Taheya vol impedir-ho com sigui. Tant els curts com el llargmetratge es projectaran en versió original amb subtítols en castellà.

8 de juny (21.00 hores)

Inaguració: Exposició “Mostra Ceràmica Curs Adults de Sant Josep 2018”

La Sala d’Exposicions de Can Jeroni inaugura la “Mostra Ceràmica Curs Adults de Sant Josep 2018”, en la qual s’exhibiran peces realitzades pels alumnes del mestre Toniet, modelades i cuites durant les classes d’aquest any. Fins a l’1 de juliol. Horari: de dimarts a diumenge, de 10.30 h a 13.30 hores, i de dijous a dissabte, 18.30 h a 21.30 h.

9 de juny (21.00 hores)

IV Mostra de Cine Africà: Clausura i projecció de la pel·lícula Supa Modo (2018)

Per clausurar la IV Mostra de Cinema Africà es projectarà la pel·lícula Supa Modo, dirigida per Likarion Wainaina (2018). Es tracta d’un largometaje de 74 minuts, produït per Kenya i Alemanya i que està dirigit a un públic familiar. Narra la vida de Jo, una nena de nou anys boja per les pel·lícules d’acció i que somia amb ésser una superheroïna. Gràcies a la seua imaginació oblida que es troba a la fase terminal d’una greu malaltia. Versió original amb subtítols en castellà.

15 de juny (21.00 hores)

Divendres de Cine: Remember (2015)

Aquesta pel·lícula canadenca, rodada per Atom Egoyan en 2015, ha participat en múltiples festivals de cinema del món. El seu protagonista és Zev (Christopher Plummer), un jueu supervivent de l’holocaust que, als seus 90 anys i amb alzheimer, investiga el parador de Rudy, un criminal de guerra nazi que va acabar amb la seva família. El seu objectiu és donar-li caça i assassinar-lo. 95 minuts.

22 de juny (21.00 hores)

Divendres de Cine: Es war einmal in Deutschland (Bye Bye Germany) (2017)

Sam Garbarski dirigeix aquesta pel·lícula alemanya de 2017. Descriu l’història d’un grup de supervivents dels camps de concentració nazis que s’associen per muntar un petit negoci de venda de roba de llit. Segons sembla, es tracta d’un producte molt demandat entre els alemanys, que a més senten la suficient culpa com per no atendre a un grup de venedors jueus. L’objectiu és reunir els diners suficients per anar-sen d’Alemanya als Estats Units. El simpàtic grup es dedica a estafar als clients, amb la venda de lots de llençols “de París” amb unes tàctiques de màrqueting d’allò més cínic.101 minuts.

23 de juny (21.00 hores)

Concert: Jazz & Hollywood

Jazz & Hollywood és un projecte musical on es ret homenatge a la trajectòria del jazz dins del setè art. Durant l’època d’or del cinema de Hollywood, aquest gènere estava molt present, amb exemples tan emblemàtics com Casablanca, Laura o Un Americà a París, i també al cinema més actual tenim molts exemples. Els intèrprets són Santi Perez (piano i arranjaments), Txumari García (contrabaix), Dani Marín (bateria), Sigurdur Jonsson (Saxo soprano i tenor) i Eva Cano i Nacho Lezcano (veus).

 29 de juny (19.30 hores)

I Mostra de Curtmetratges Mecal

Can Jeroni rep la I Mostra de Curtmetratges Mecal, en col·laboració amb el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona XX Aniversari. A les 19,30 hores tindrà lloc una sessió de curtmetratges dedicats a un públic familiar. A les 21 hores començarà la selecció de curts per a un públic adult. Les projeccions comptaran amb la presència de Roberto Barrueco, director del festival Mecal. L’endemà, 30 de juny, a les 22 hores, les projeccions continuaran a Sant Agustí, al Tancó de Can Curt, amb la sessió de curtmetratges Especial The Beatles. En aquest espai tots els dissabtes de l’estiu hi haurà projeccions gratuïtes. Més informació a www.mecalbcn.org.