Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Catalina Solivellas serà la delegada de Cultura del Govern

REDACCIÓ PALMA, 18.07.2019. L'actriu Catalina Solivellas, serà la delegada de Cultura 
del Govern

Catalina Solivellas serà nomenada demà, al Consell de Govern dels divendres, delegada de Cultura del Govern. Finalment Pilar Costa s’ha decantat per un nomenament que suposa apostar per un professional de prestigi del món cultural davant l’alternativa d’un gestor cultural.

L’executiu opta així per un perfil mediàtic enfront d’un perfil gestor. El nom de Solivellas estava a totes les quinieles després d’haver donat suport públic a la candidatura de Francina Armengol en el vídeo de campanya de les darreres eleccions.

La Delegació de Cultura, equivalent a una Direcció general, assolirà les competències que depenies de l’antiga Direcció General de Cultura així com la direcció de l’IEB i l’ICIB. Xisco Rotger ja va comunicar d’un inici que deixava el càrrec al davant de l’IEB, mentre que sembla que Jaume Reus -de molt recent nomenament – continua al capdavant de l’ICIB.

El sector resta a l’espera de veure com es desenvoluparà el Pla de Cultura creat durant el mandat de la consellera Fanny Tur, i si la coordinadora Berta Sureda, continuarà com responsable. Redactat per la seva antecessora, Fanny Tur, està per veure a quins aspectes donarà prioritat i com afrontarà reptes com la precarietat laboral en el sector o la relació amb educació.

Recordem que sota la seva gestió recau també sobre l’Arxiu del Regne de Mallorca, la Biblioteca Pública de Ca Salas, el Museu Arqueològic d’Eivissa i altres equipaments de Menorca, Eivissa i Formentera, així com el projecte de Museu d’aquesta darrera illa. La coordinació amb els Consells, la projecció exterior de la Cultura, les relacions amb l’Institut Ramon Llull, etc. també són competències seves