Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El Consell avança el programa d’activitats de Sant Jordi i l’obre a nous espais

REDACCIÓ MALLORCA, 13.04.2018. El programa Sant Jordi 2018 elaborat pel Departament de Cultura,
Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca arranca aquest dilluns, 16 d’abril, amb el 
projecte “Avança’t a Sant Jordi”, que durà espectacles i activitats per a infants a diferents 
places de Palma i a altres espais com la Unitat de Mares del Centre Penitenciari i les àrees 
de pediatria dels hospitals de Son Espases i Son Llàtzer. 

“Sortim al carrer a la recerca de nous públics”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “en una aposta per promoure que la gent entri en contacte amb el món del llibre i tot el que l’envolta –autors, editors, llibreries, biblioteques-, una aposta per la literatura local i també per promocionar la lectura en el sentit més ampli”.

I és que el programa Sant Jordi 2018 aglutina propostes d’activitats de tres àrees del Departament de Cultura com són Projecció i Acció Cultural, la Fundació Mallorca Literària i la Biblioteca de Cultura Artesana (BCA).

A través del projecte “Avança’t a Sant Jordi!”, els espectacles infantils recorreran cinc places de Palma acompanyats de tallers de manualitats –el Parc de les Estacions, la plaça d’Alexander Fleming, la plaça de París, Sa Feixina i el parc de Kristian Krekovic- i traslladaran el plaer per la lectura i la literatura a espais com la Unitat de Mares del Centre Penitenciari de Palma –dissabte, 21 d’abril- i a les àrees de pediatria dels hospitals de Sons Espases i Son Llàtzer –dilluns, 23 d’abril-. L’objectiu: obrir un ventall de noves possibilitats d’activitats culturals per a nous públics i en nous espais.

En el cas de la Fundació Mallorca Literària, els actes previs a Sant Jordi inclouen una ruta literària pel centre històric de Palma entorn a la figura de Josep Maria Llompart, així com el contacontes “Les contadores”, a càrrec de Francesca Vadell. La BCA encalenteix motors de cara al Dia del Llibre amb la tertúlia del club de lectura i amb tallers –estampació i escriptorum- al Jardí de la Misericòrdia.

I tota aquesta oferta prèvia ens guiarà fins al dilluns, 23 d’abril, Dia Internacional del Llibre, durant el qual el Consell serà present a tres espais. A la plaça de Cort es durà a terme l’acte de cloenda de la campanya de suport a la literatura “Quan obres un llibre comença una nova aventura”, campanya engegada des de la Fundació Mallorca Literària amb el suport de Ib3 el passat 23 de març i que promociona els autors clàssics i també les novetats literàries amb segell mallorquí. També hi haurà el tradicional estand del Consell de Mallorca a la plaça Major amb tallers que se succeiran durant tot el dia. Mentre que el Jardí de la Misericòrdia serà l’espai destinat a les activitats promogudes per la Biblioteca de Cultura Artesana amb la Bibliomòbil, un taller de roses de paper i un altre d’iniciació a la cal·ligrafia.

La presentació del programa d’activitats de Sant Jordi 2018 s’ha celebrat aquest matí al Centre Cultural la Misericòrdia en presència del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la directora de la BCA, Carmen Martínez i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells.