Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El Consell d’Eivissa celebra el Dia Internacional dels Museus

REDACCIÓ EIVISSA, 14.05.2018. El Consell d'Eivissa celebra el Dia Internacional dels Museus 
amb un cap de setmana de portes obertes i activitats a Can Ros.

Aquest matí s’han presentat les activitats que organitza el departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Així, entre aquest divendres 18 i diumenge 20 de maig, el Museu Etnogràfic d’Eivissa, a can Ros (puig de Missa, Santa Eulària des Riu), celebrarà un cap de setmana de portes obertes: divendres i dissabte romandrà obert de 10 a 14 hores i de 17.30 a 20 hores, mentre que el diumenge es podrà visitar entre les 11 i les 13.30 hores.

A més de visitar la col·lecció permanent i les tres exposicions temporals («La màgia de les aigües», «Paisatges i colors de Joan Ribas Ribas» i «Llum! Usos i costums entorn al foc i la llum»), els visitants també podran gaudir d’una sèrie d’activitats que s’han programat. Així, el divendres a les 20 hores tendrà lloc un relat de rondalles a càrrec de Misse García acompanyat d’una mostra de sonades populars. Posteriorment, a partir de les 21 hores, es realitzarà una visita nocturna especial titulada ‘La foscor i la por’ al voltant de l’exposició temporal sobre els usos i costums entorn al foc i la llum, i que compta amb l’escenografia de Produccions T’Eiviss.

Les activitats continuaran el dissabte a les 18 hores amb una gimcana pagesa, seguida de l’entrega de premis a les persones guanyadores de la gimcana, així com del Concurs de Pintura Infantil 2017, a les 20.30 h.

Finalment, el diumenge a les 12 hores es realitzarà una divertida visita teatralitzada a càrrec de Ses Pageses Emprenyades i es clourà la jornada a les 13 hores amb una ballada popular a la que està convidat tothom a participar.

Durant la presentació d’aquests actes, el conseller insular d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, David Ribas, ha mostrat la seua satisfacció per la feina que s’està desenvolupant al Museu de Can Ros durant l’actual legislatura: “Durant aquest tres anys hem renovat la museografia i la imatge de l’espai adaptant-al als estàndards internacionals actuals, hem recuperat les exposicions temporals i les activitats, i tot això ha repercutit en l’augment significatiu de les visites. Podem dir que el Museu de Can Ros torna a tenir presència a la societat eivissenca”. Ribas també ha agraït la implicació dels centres educatius de l’illa en l’activitat del Museu i que està suposant també l’augment de les visites escolars a aquest espai.

Per la seua banda, la directora del Museu, Lina Sansano, ha recordat que els museus “no només són espais d’estudi i investigació, sinó també de gaudi. Un museu és un espai viu i dinàmic destinat a difondre una matèria d’estudi que, en el cas de Can Ros, és la cultura material i immaterial d’Eivissa”.

Programa