Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El Consell d’Eivissa celebra el Dia Internacional dels Museus

REDACCIÓ EIVISSA, 14.05.2018. El Consell d'Eivissa celebra el Dia Internacional dels Museus 
amb un cap de setmana de portes obertes i activitats a Can Ros.

Aquest matí s’han presentat les activitats que organitza el departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Així, entre aquest divendres 18 i diumenge 20 de maig, el Museu Etnogràfic d’Eivissa, a can Ros (puig de Missa, Santa Eulària des Riu), celebrarà un cap de setmana de portes obertes: divendres i dissabte romandrà obert de 10 a 14 hores i de 17.30 a 20 hores, mentre que el diumenge es podrà visitar entre les 11 i les 13.30 hores.

A més de visitar la col·lecció permanent i les tres exposicions temporals («La màgia de les aigües», «Paisatges i colors de Joan Ribas Ribas» i «Llum! Usos i costums entorn al foc i la llum»), els visitants també podran gaudir d’una sèrie d’activitats que s’han programat. Així, el divendres a les 20 hores tendrà lloc un relat de rondalles a càrrec de Misse García acompanyat d’una mostra de sonades populars. Posteriorment, a partir de les 21 hores, es realitzarà una visita nocturna especial titulada ‘La foscor i la por’ al voltant de l’exposició temporal sobre els usos i costums entorn al foc i la llum, i que compta amb l’escenografia de Produccions T’Eiviss.

Les activitats continuaran el dissabte a les 18 hores amb una gimcana pagesa, seguida de l’entrega de premis a les persones guanyadores de la gimcana, així com del Concurs de Pintura Infantil 2017, a les 20.30 h.

Finalment, el diumenge a les 12 hores es realitzarà una divertida visita teatralitzada a càrrec de Ses Pageses Emprenyades i es clourà la jornada a les 13 hores amb una ballada popular a la que està convidat tothom a participar.

Durant la presentació d’aquests actes, el conseller insular d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, David Ribas, ha mostrat la seua satisfacció per la feina que s’està desenvolupant al Museu de Can Ros durant l’actual legislatura: “Durant aquest tres anys hem renovat la museografia i la imatge de l’espai adaptant-al als estàndards internacionals actuals, hem recuperat les exposicions temporals i les activitats, i tot això ha repercutit en l’augment significatiu de les visites. Podem dir que el Museu de Can Ros torna a tenir presència a la societat eivissenca”. Ribas també ha agraït la implicació dels centres educatius de l’illa en l’activitat del Museu i que està suposant també l’augment de les visites escolars a aquest espai.

Per la seua banda, la directora del Museu, Lina Sansano, ha recordat que els museus “no només són espais d’estudi i investigació, sinó també de gaudi. Un museu és un espai viu i dinàmic destinat a difondre una matèria d’estudi que, en el cas de Can Ros, és la cultura material i immaterial d’Eivissa”.

Programa