Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Jornada de portes obertes de la Conselleria de Cultura a la futura seu de Ca n’Oleo

REDACCIÓ PALMA, 19.03.2018. Dissabte dia 24 de març comencen les activitats de la jornada de 
portes obertes a la futura seu de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, Ca n’Oleo,
amb una jornada del programa “Viu la Cultura”.

El pròxim dissabte dia 24 de març es durà a terme una jornada del programa “Viu la Cultura” a Ca n’Oleo i es donarà a conèixer la que serà la nova seu de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

La jornada començarà a les 11h i durarà tot el dia; les activitats culturals van adreçades a tots els públics i són en motiu de la commemoració del dia de la poesia (dia 21 de març) i el dia del teatre (dia 27 de març).

A les 11h, obrirà la jornada un concert de la Temporada de Cambra de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb trio de trompetes que interpretaran “Del gòtic musical a l’actualitat”. Els intèrprets seran: Cyril Pouillet, Michel Herment i Rubén González.

A continuació, a les 12h a la Sala d’Actes de Ca n’Oleo, hi haurà un recital de gloses a càrrec dels glosadors de Mallorca: Mateu Matas “Xurí” i Miquel Àngel Adrover.

Per finalitzar els actes del matí, a les 12:30h al patí de l’edifici hi haurà l’espectacle teatral: “Vola Valentina” per públic familiar a càrrec de la companyia Centimets Teatre, basat en el conte “Arturo y Clementina” de l’escriptora Adela Torní. Aquesta obra de teatre pretén introduir el tema de la igualtat de gènere als infants i ajudar a eradicar els estereotips sexistes i la discriminació per raó de sexe.

A les 16h hi haurà una lectura poètica de l’obra de Josep Maria de Llompart, a càrrec dels actors: Miquel Àngel Torrens, Joan Manel Vadell i Marta Cuesta, que recitaran una selecció de poemes de Llompart amb motiu de la celebració de l’Any Llompart, aquest 2018.

A continuació, a les 17h hi haurà un recital de poemes musicats d’autors d’ahir i d’avui en mans de la cantant Marta Elka i el guitarrista Toni Pastor que interpretaran poemes d’autors com Guillem d’Efak, Carme Riera, Maria Antònia Salvà, Miquel Àngel Riera i Miquel Àngel Lladó.

Aquesta jornada de “Viu la Cultura” té com a objectiu donar accés a la cultura a tots els ciutadans, oferint activitats artisticoculturals que reforcin i fomentin les diverses manifestacions culturals. Es farà a Ca n’Oleo per donar a conèixer la que serà la nova seu de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. La consellera, Fanny Tur, ha expressat que “la nova seu de la Conselleria serà un espai de constant trobada, participació, cultura, relació i intercanvi; allà els ciutadans podran trobar un espai de lectura, el centre d’autoaprenentatge de català, el punt d’informació d’Art Jove i el Centre de publicacions de l’Institut d’Estudis Baleàrics”