Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports celebra el Dia Internacional dels Museus

REDACCIÓ PALMA, 11.05.2018. La Conselleria de Cultura celebra el Dia Internacional dels Museus 
el pròxim dia 18 de maig.

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera i el Museu de Mallorca, centres gestionats per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Cultura, s’uneixen a la celebració del Dia Internacional dels Museus (18 de maig) amb una programació específica.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) promou aquesta cita anual, i enguany ha triat el lema “Museus hiperconnectats. Nous enfocaments, nous públics”, a fi de promoure la reflexió entorn a les possibilitats que les noves tecnologies ofereixen en l’àmbit museístic per tal de connectar amb la societat.

Com cada any, els museus fan jornades de portes obertes i programen activitats per a tots els públics durant tota la setmana:

MUSEU ARQUEOLÒGIC D’EIVISSA I FORMENTERA
Del 17 al 19 de maig
Jornades de Portes Obertes (entrada gratuïta).

16, 17 i 18 de maig, a les 20 h
Seminari “Sobre Al-Andalus en las Pitiusas: arqueología, epigrafía y toponimia en Ibiza y Formentera”, impartit pel professor Virgilio Martínez Enamorado, investigador del CSIC a la Escuela de Estudios Árabes de Granada.

18 de maig, a les 19 h
Inauguració de l’exposició temporal: “Passió sota el mar. La col·lecció Vilar Sancho”.

19 i 20 de maig, de les 11 a les 13 h
Taller “La màgia al món romà”, dins del cicle “Al Museu en família”.

MUSEU DE MALLORCA
Del 15 al 20 de maig
Jornades de Portes Obertes (entrada gratuïta).

17 i 18 de maig,  a les 19 h
La peça del mes: “El dipòsit de Petra. Uns bronzes excepcionals de l’època de les Navetes”, a càrrec de Bartomeu Salvà, director del Museu.

18 de maig, a les 11 h
Visita guiada adreçada al públic general. Es visitaran les sales d’exposició permanent, però també altres espais habitualment tancats al públic, com ara el soterrani i la sala de restauració. A càrrec de Vicenç Amengual, tendrà una durada de dues hores. Inscripcions al telèfon 971 177838.

18 de maig, a les 19 h
Presentació del llibre El conqueridor del Mar, d’Harold Davis. Presentació a càrrec de Pere Riera, professor de secundària, i de l’autor. Abans de la presentació s’oferirà una microrepresentació d’un passatge del llibre relacionat amb l’arribada del rei Jaume I a Mallorca el 1229, a càrrec del grup de teatre “Milites Maioricarum”.

20 de maig, a les 11 h
Taller familiar “On és sant Jordi?”. El grup d’animació cultural “Gent Cultura”, dirigit per Francesc Mates desenvoluparà un taller a les sales d’exposició. Es tracta d’una gimcana adreçada a famílies amb infants d’entre 3 i 6 anys. Inscripcions al telèfon 971 177838.

MUSEU MONOGRÀFIC DE POL·LÈNTIA

Divendres 18 de maig, de 9.30 a 20.30 h
Jornada de portes obertes al Museu monogràfic i a la zona arqueològica de Pol·lèntia.

MUSEU ETNOLÒGIC DE MURO

Entrada gratuïta.
Obert de dimarts a dissabte de 10 a 15 h; els dijous de 17 a 20

MUSEU DE MENORCA

El Museu de Menorca es troba actualment en procés de remodelació museogràfica. Properament obrirà amb una nova exposició permanent.