Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Constituïda la Comissió mixta del Museu de la Mar i la Pesca d’Eivissa

REDACCIÓ EIVISSA, 25.03.2019. Avui ha quedat constituïda la Comissió mixta 
del Museu de la Mar i la Pesca d'Eivissa, amb representants del Consell Insular 
d’Eivissa, Ajuntament d’Eivissa, Govern de les Illes Balears i Autoritat 
Portuària de Balears.

A l’acte de la constitució han participat Vicent Torres, president del Consell d’Eivissa, Rafa Ruiz, alcalde d’Eivissa, Fanny Tur, consellera de Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears i Joan Gual, president d’Autoritat Portuària de Balears.

La Comissió s’ha constituït per desenvolupar el contingut del protocol firmat per a la creació del Museu de la Mar i la Pesca d’Eivissa, que s’ubicarà a sa Riba del port vell de Vila. El Consell Insular d’Eivissa assumirà l’obertura i gestió del Museu, i aportarà les embarcacions tradicionals i la col·lecció museística relativa al mar, la pesca i els mestres d’aixa de la seua titularitat. A més, l’administració insular farà l’aportació econòmica per rehabilitar l’immoble i gestionar el futur centre museístic.

L’Ajuntament d’Eivissa aportarà l’immoble de la seua titularitat de l’antiga Sanitat Exterior o Pòsit de Pescadors, ubicat a sa Riba, com a futur centre museístic.

La Conselleria de Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears col·laborarà econòmicament en la creació i la gestió del museu, amb les quantitats que es defineixin en futurs convenis més específics, així com en l’aportació de peces de la seua titularitat que pertanyin a l’àmbit geogràfic d’Eivissa.

Finalment, Autoritat Portuària de Balears, titular de la zona portuària d’Eivissa, aportarà l’espai on es pensa amarrar les diferents embarcacions tradicionals que tenguin capacitat de navegació, per a les diferents activitats de dinamització i d’exposició pública, i autoritzarà, si escau, els espais necessaris entre el dic i els ducs d’alba, així com el permís per ubicar senyalística i algun element que convidi a visitar el futur centre.