Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Cultura dona suport a la 4a edició del Festival de Cine de Menorca

REDACCIÓ PALMA, 25.04.2019. La Conselleria de Cultura dona suport a la 
4a edició del Festival de Cine de Menorca a través de l’IEB. El Festival 
de Cine de Menorca es durà a terme entre el 15 i 21 de juliol

El Festival de Cine de Menorca ha fet la primera presentació de la seva 4a edició al Teatre Principal de Maó, en què hi ha assistit Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, el conseller de Cultura i Educació del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria, el regidor de l’Ajuntament de Maó, Héctor Pons, i Inés Garrell, directora del festival. El Govern hi dona suport a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB).

El festival, que du a terme activitats i projeccions durant tot l’any, culmina del 15 i 21 de juliol amb una setmana de cinema a l’aire lliure, durant la qual es mostra una selecció de produccions internacionals amb temàtiques socials i esperit illenc.

L’Institut d’Estudis Baleàrics ha donat suport al Festival de Cine de Menorca des de la seva primera edició: el 2016 dins de la línia d’ajudes a l’audiovisual va realitzar una aportació de 6.137 € mentre que el 2017 i 2018, dins del pla de subvencions de fires i festivals, una aportació de 10.968 € i 25.052,50 € respectivament.

Malta serà convidada d’honor de l’edició d’enguany, d’acord amb la vocació per part del Festival de Menorca d’internacionalització i creació de sinergies amb altres països. Durant el festival, Menorca serà escenari i punt de trobada de cineastes i agents culturals de l’illa de Malta, amb qui manté el sentit d’insularitat com a nexe comú; motiu pel qual serà especialment enriquidor la projecció de les seves millors pel·lícules per tal de descobrir la mirada d’una altra indústria i que generarà un interessant intercanvi cultural.