Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Demà comença la primera edició del Festival Internacional d’Orgue de Santa Creu

REDACCIÓ PALMA, 08.02.2019. Demà dissabte comença la primera edició del Festival Internacional d'Orgue 
de Santa Creu, que constarà enguany de tres concerts amb convidats internacionals.

Just un any després de la benedicció solemne i posteriors concerts d’inauguració del seu majestuós orgue, des de la Parròquia de Santa Creu de Palma, es segueix apostant per la promoció de la cultura d’aquest instrument, un gran orgue de 3 teclats i pedal i més de 2.700 tubs. Aquest nou festival, de gran rellevància internacional pel fet de comptar amb prestigiosos organistes amb una important trajectòria concertística a nivell mundial, s’emmarca dins la festivitat del Sant Crist de Santa Creu que es celebrarà el pròxim 24 de febrer.

Tots els concerts tendran un element comú, la música del gran mestre de l’orgue J.S.Bach, que hi serà present en major o menor mesura, sense renunciar a obres d’altres èpoques i estils que també hi seran presents, com igualment l’art de la improvisació.

Amb l’objectiu d’acostar l’orgue al públic en general i que es pugui admirar la complexitat en el seu maneig, tots els concerts seran projectats, mitjançant una realització multicàmera en directe, en pantalla gegant de TV.

El calendari dels concerts serà el següent:

  • 9-10-2019 / 19:45h

David Cassan (França), organista titular dels grans orgues de l’oratori del Louvre de París.

  • 16-2-2019 / 19:45h

Ignace Michiels (Bèlgica), organista titular de la Catedral de Bruges.

  • 23-2-2019 / 19:45h

Ferruccio Bartoletti (Itàlia), organista titular de la Catedral de Massa.

L’entrada de tots els concerts serà lliure i gratuïta. Accés pel portal major de la Parròquia c/ del Forn de l’Olivera, 1.