Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El Gremi de Llibreters de Mallorca, prepara la gran festa estiuenca del Llibre a Palma

REDACCIÓ PALMA, 20.05.2020. El Gremi de Llibreters de Mallorca prepara una Festa del Llibre 
per als dies 20 i 23 de juliol de 2020 a Palma. La Festa del Llibre de 2020 es farà 
descentralitzada en diferents barriades de la ciutat per tal d'evitar aglomeracions i 
adaptar-se a la situació actual.Inca estudia sumar-se a la celebració en dates similars.

El Gremi de Llibreters de Mallorca organitza, entre el 20 i el 23 de juliol de 2020, una Festa del Llibre que es durà a terme a diferents places de Palma on s’instal·laran les llibreries i es realitzaran activitats, també s’aprofitaran les dates per organitzar activitats a les llibreries. Aquesta celebració culminarà el dijous 23 de juliol de 2020 amb una jornada nocturna (de 17 a 23 h) de ‘Llibreries al carrer’ en un format totalment descentralitzat, on les llibreries ocuparan les places i carrers del seu barri.

Està previst que les llibreries integrants del Gremi se situïn per barriades als espais de plaça Major, plaça ‘Patins’, plaça Alexander Fleming (Es Capitol), Blanquerna, plaça Espanya o plaça de l’Olivar, sa Feixina o Es Born de Palma.

Amb aquesta celebració, el Gremi de Llibreters de Mallorca, vol col·laborar amb l’Associació d’Editors i les diferents Associacions de Veïnats de cada barri. A més, a cada plaça / carrer hi haurà un escenari on es realitzaran diferents activitats sempre complint totes les mesures d’higiene i seguretat necessàries i requerides per les administracions.

A més, el Gremi de Llibreters de Mallorca prepara per a l’ocasió una campanya de promoció a través d’un carnet / mapa que es repartirà a les llibreries i servirà de joc perquè les famílies participin en la festa i promoure el foment de la lectura i la reactivació cultural.

Aquesta activitat compta amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell Insular de Mallorca i de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma.

Inca

Inca estudia sumar-se a la celebració en dates similars. Aquesta proposta s’està estudiant pels llibreters en coordinació amb l’Ajuntament de la Ciutat.