Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El Jazz Palma Festival comptarà amb noms com Avishai Cohen, Kenny Garret, Kontxi Lorente o Jorge Pardo

REDACCIÓ PALMA, 23.12.2019. El festival es durà a terme del 13 al 23 de febrer 
al Teatre Municipal Xesc Forteza, Teatre Principal de Palma, Hotel Saratoga, 
Es Gremi i l’Auditori del Conservatori de Música

El batle de Palma, José Hila, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras i l’assessor artístic del festival, Ferran Pereyra, han presentat avui el Jazz Palma Festival.

El festival es durà a terme del 13 al 23 de febrer al Teatre Municipal Xesc Foteza, Teatre Principal de Palma,  Hotel      Saratoga, Es Gremi i l’Auditori de Conservatori de Música i també es duran activitats i concerts a diferents barris de la ciutat que es presentaran proximament.

Hila ha volgut agrair la feina a l’equip de cultura “per fer realitat el nou festival regidor i directors generals i, també, a la resta d’institucions i sales de música privades que s’han volgut sumar a la programació. Col·laborar i sumar sempre aporta bones iniciatives”. I ha afegit que “el festival ampliarà l’oferta cultural en temporada baixa perquè la ciutadania ho gaudeixi. Ens reafirmam en la importància que Palma tingui activitat cultural durant tot l’any”

Per la seva banda, Noguera ha destacat que “varem dir fa 6 mesos que Palma tendria un Festival de Jazz i d’aqui a dos mesos ja estarem gaudint d’artistes internacionals, nacionals i locals del Jazz”, i ha afegit que “amb aquest festival milloram la qualitat cultural i musical de la nostra ciutat”.

La inauguració del festival serà el 13 de febrer a les 20 hores al Teatre Principal de Palma amb el concert d’Avishai Cohen i la Orquestra Simfònica. Pel que fa a la cloenda serà al Teatre Municipal Xesc Forteza el 23 de febrer a les 19h a càrrec de Manel Camp.

A la programació del festival hi destaquen noms com Kenny Garret, que actuarà el 16 de febrer a les 19 hores al Teatre Municipal Xesc Forteza, el de Kontxi Lorente Trio, que actuarà el 15 de febrer a les 20 hores al Teatre Municipal Xesc Forteza, o el de Jorge Pardo, que oferirà el seu concert del 19 de febrer a es Gremi.

El director general de Música i Arts Escèniques Miquel Àngel Contreras ha explicat que “hem realitzat una convocatòria que ha estat tot un èxit, s’han presentat un total de 100 propostes, del es quals hi ha 80 propostes musicals i la resta d’activitats educatives amb les que estam treballant i presentarem més endavant”.

A més dels grups ja esmentats, el cartell del festival el completen:

Taho “Esquisse” el 14 de febrer al Teatre Municipal Xesc Forteza

Giulia Valle Trio el 15 de febrer al Teatre Municipal Xesc Forteza (Juntament amb Kontxi Lorente)

971 CONNECTION + Jam Session el 17 de febrer a l’Hotel Saratoga

TONI  MIRANDA +  Jam Session el  18 de febrer al Club Es Gremi

KORA JAZZ TRIO GNAWA i COLLECTIVE “SUN & GRAVITY” el 20 de febrer al Teatre        Municipal Xesc Forteza

PERIKAS JAZZ REUNION AMB LA BANDA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PALMA el 21 de febrer al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears

PERE BUJOSA TRIO: WABI-SABI i JOSE CARRA TRIO: DIARIO DE VUELO el  22 de febrer al Teatre Municipal Xesc Forteza