Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El Teatre Principal de Maó presenta la seva programació de Primavera 2019

REDACCIÓ MENORCA, 11 de febrer de 2019. El pròxim mes de març  el Teatre  Principal de Maó  donarà  el tret de sortida 
a la Primavera. Una programació amb més de 16 espectacles previstos, que tancarà amb l’esperada òpera els dies 31  i  
2  de  juny  i  que acollirà la vuitena edició del Festival de Teatre Infantil.

La Presidenta de la Fundació del  Teatre Principal de Maó, Conxa Juanola , ha destacat  que “aquesta és la  darrera programació del mandat” i que al seu entendre  “una vegada més,   és un exemple del fort de la nostra institució, conjugar produccions menorquines amb produccions externes de primer ordre. Una conjunció marca pròpia del nostre Teatre” Per la seva banda, el  Vicepresident de la Fundació Teatre Principal de Maó, Héctor Pons, ha declarat que “estem novament davant una programació de gran qualitat, amb varietat pel format i origen dels espectacles”, igualment ha destacat de la programació de primavera “la seva vessant educativa i social”.

Programació pel mes de març

Respecte a la programació prevista pel mes de març, la Gerent del Teatre ha afirmat: “Una de les característiques de la  programació del Teatre Principal de  Maó és  la seva diversitat ja que està pensada per a tothom”.  Aquest proper mes de març serà especialment variat al Teatre amb espectacles institucionals, gòspel, concerts benèfics i dates assenyalades protagonitzades per noms femenins en majúscules.

Dia de la Dona

Com ve sent habitual al Teatre Principal de Maó, el Dia de la Dona tindrà un lloc protagonista. Enguany amb Maria del Mar Bonet que torna a actuar al Teatre després de més de 10 anys; aquest cop acompanyada del gran músic cubà, el pianista José Maria Vitier.

Dia Mundial del Teatre

Per primera vegada a  Menorca,  una de les icones dels escenaris teatrals  dels  nostres  darrers  temps:  Núria  Espert. Dia 22 de març, el Teatre celebra el Dia Mundial del Teatre, amb un Lorca – Romancero Gitano – interpretat per la veterana actriu dirigida per Lluís Pasqual.

La programació de març es completarà amb dos concerts benèfics, diumenge 17 de març “Concert del cor del Teatre Principal de Palma”, a benefici de l’Associació espanyola contra el càncer i dissabte 30 de març. “Sons d’Àfrica”, a benefici de la feina dels missioners menorquins a l’Àfrica.

Programació pel mes d’abril

Per abril la música serà la  protagonista  absoluta.  Dels  sis espectacles previstos cinc seran musicals: dia 6 d’abril  la  banda, del cor i de l’orquestra del Conservatori Professional de Música de  Menorca; el grup de gòspel Moments a Cor compartirà vetllada amb Wayne Ellington, amb “Gospel experience 2.0”; la Capella Davídica repetirà concert sacre de Setmana Santa el  diumenge  21  d’abril;  i el  21è  Menorca  Jazz, enguany amb el concert de Gonzalo Rubalcaba Trio.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, les escoles de dansa de la illa seran les  encarregades  d’organitzar una gala, com ja s’ha fet en anys passats. Alumnes de les escoles de dansa de tota Menorca  ensenyaran  la  seva  feina sobre l’escenari del Principal.

Programació pel mes de maig

El mes de maig tancarà la programació de primavera, amb dos esdeveniments, el VIII Festival Teatre Infantil, que tindrà lloc del 8 al 12 de maig en la seva vuitena edició., i la XLVIII Temporada d’Òpera, que arrancarà el divendres 31 de maig i continuarà el diumenge 2 de juny, organitzada per la Fundació Menorquina de l’Òpera i els Amics de s’Òpera de Maó. Abans, dia 5 de maig, els amants de l’òpera tindran l’oportunitat d’escoltar les explicacions de Ramon Gener sobre l’òpera programada. Les entrades de la majoria dels espectacles, estaran a partir de demà, a disposició del públic.

El cartell emprat per a la presentació de la temporada de primavera d’enguany, titulat “Sona Primavera” és l’obra de l’artista visual Pol Marbán.  Es tacta d’un collage digital que el jove artista maonès ha realitzat expressament per l’ocasió.