Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Fanny Tur presenta, Els 6 guardians. Una història de Pasqual Calbó, de Iolanda Bonet, amb il·lustracions de Gabriel Lisowski

Presentació del llibre Els sis guardians
REDACCIÓ PALMA, 14.12.2017. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports presenta al Museu de Mallorca, el llibre Els
6 guardians. Una història de Pasqual Calbó, de Iolanda Bonet, amb il·lustracions de Gabriel 
Lisowski, editat per Finis Africae edicions.

El Museu de Mallorca ha acollit aquest dimecres 13 de desembre a les 19 hores, la presentació del llibre Els 6 guardians. Una història de Pasqual Calbó. Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports, ha presentat l’acte, el qual ha comptat amb la presència de l’autora, Iolanda Bonet i de l’il·lustrador, Gabriel Lisowski, a més de l’editor de Finis Africae, Andreu Carles López.

Els 6 guardians és un conte adreçat preferentment a infants entre 7 i 12 anys, que narra la història de Pasqual Calbó a través d’una trama detectivesca i emocionant. Amb l’ajut de Laia descobrirem la vida i les obres d’un dels pintors més importants de l’època de la Il·lustració menorquina, del qual enguany es compleix el 200è aniversari de la seva mort. Per aquest motiu, es va declarar l’any 2017 Any Calbó.

Iolanda Bonet (Eivissa, 1955) ha publicat nombrosos contes i novel·les, tant de temàtica infantil com per a adults. Les seves obres són sovint representades per grups de teatre (Ombres i miralls pel grup T’Eiviss), musicals (Rondalles des Barruguet, pel Conservatori Oficial de Música) i a les escoles i festes de la terra. Actualment, el grup musical Projecte Mut ha musicat algunes dels seus poemes. Bonet combina la seva activitat literària amb altres com la de contacontes, tasca que la satisfà perquè aprèn dels infants tant o més que dels adults. No debades la multiculturalitat i l’amor a la pròpia llengua, han estat  una part important en el seu quefer diari durant els anys que va exercir la tasca d’assessora del Servei d’Ensenyament del Català, amb el professorat d’acollida de nouvinguts i de mediadora cultural.

Gabriel Lisowski és un autor publicat internacionalment que ha il·lustrat més de vint llibres per a infants. Nascut a Jerusalem, es va criar a Varsòvia i Viena. Abans d’Els 6 guardians també va ser l’il·lustrador d’un altre llibre de Iolanda Bonet, L’Estrella dels vents. Una història de Jafudà Cresques (Finis Africae, 2016).

La presentació d’aquest conte es fa de forma conjunta a la resta d’Illes Balears: el Museu de Menorca, el passat 12 de desembre, i al Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, el pròxim 19 de desembre.