Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

La Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears presenta el cicle Primavera/Estiu de música de cambra amb presència a totes les Illes Balears

REDACCIÓ PALMA, 26.04.2018. La Fundació ha programat, en aquest cicle primavera/estiu, un 
total de deuconcerts de cambra a alguns dels llocs més emblemàtics de les Illes Balears. Una 
acció més del Pla de Cultura per arribar a nous públics..

La Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears presenta el cicle Primavera – Estiu de música de cambra. Deu concerts que es repartiran des del29 d’abril fins al 7 de juliol per llocs emblemàtics de les Illes Balears.

Amb elcicle de tardor, la intenció de la Fundació és haver tocat a totes les illes i augmentar la presència a la Part Forana. El concert que inaugurarà aquest cicle de música de cambra serà el dia 29d’abril, a les 12h, a Es Baluard, amb el conjunt de metalls anomenat Quintet “Palma Brass”.

Un total de deu concerts que es reparteixen pel centre dePalma com: Es Baluard, Capella de Sant Pere (Seminari Major) i a la nova seu de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports “Ca n’Oleo”. Cal destacar que a més de Palma també es realitzarà un concert al Museud’Història Torre dels Enagistes. Un quintet de corda farà un concert a Menorca, al Castell de Sant Antoni (Fornells), el 20 de maig, a les 20:30h; A Eivissa el 5 de juliol, a les 21h, el grup de metalls “Palma Brass” actuarà al Cine Regio a Sant Antoni dePortmany.

Es celebrarà un concert especial pel dia d’Europa, el 8 de maig, que serà gratuït i les invitacions es podran recollir a l’oficina del Centre Balears Europa. A més, a la temporada de cambra també hi ha lloc pel projecte social de la Fundació atès que el concert de dia 9 de juny, a la Capella de Sant Pere, serà de caràcter solidari la recaptació del qual, amb donatiu a guixeta inversa, es destinarà a col·lectius amb risc d’exclusió social.

La Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha d’estar a prop de la societat que representa. La seva música i els seus músics apropen la música a tots els àmbits conscients que és una eina fonamental en la transformació d’un territori. Amb aquesta programació és pretén arribar a nous públics, com una de les accions principals del Pla de Cultura de les Illes Balears per al’Orquestra.