Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Joan Escandell presenta les seves darreres obres

REDACCIÓ PALMA, 03.05.2019. El dibuixant eivissenc Joan Escandell presenta les 
seves darreres obres Charles Darwin, Història d’Eivissa i Formentera i Días oscuros
amb el suport de la Conselleria de Cultura a través de l’IEB.

L’eivissenc Joan Escandell presenta les tres obres més recents publicades per Apache Libros: Charles Darwin, Història d’Eivissa i Formentera i Días oscuros, juntament amb la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), l’Ajuntament de Palma i Univers del Còmic, avui divendres 3 de maig a Can Balaguer, a Palma, a les 19 hores,

La col·laboració de l’IEB amb aquests tres treballs forma part de la línia de subvencions per a la projecció exterior de la literatura, el còmic i la il·lustració i entre illes. Les aportacions que ha fet l’IEB a les darreres tres obres de Juan Escandell són: a Història d’Eivissa i Formentera, 4.793 € i a Charles Darwin,  3.330 €, el 2018;  i a Días Oscuros, 4.300 €, el 2017.

A la presentació avui, l’autor estarà acompanyat per Francesc M. Rotger, director de l’IEB, i Joan Miquel Morey, gestor cultural.

El dibuixant eivissenc Joan Escandell (Sa Penya, 1937) és un històric del còmic lligat al segell Bruguera que va participar en algunes de les seves col·leccions amb historietes d’aventures, com a Herois, Històries Selecció o Joies Literàries Juvenils. També va col·laborar amb algunes sèries per a capçaleres humorístiques, com El Campeón, El Capitán Trueno Extra, Tío Vivo, DDT, Pulgarcito, Aventura en el fondo del mar i altres.

La seva obra més coneguda va ser en la sèrie El Sergent Fúria que va aparèixer primer com a serial setmanal i després en les pàgines de Tío Vivo.