Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La Biblioteca Municipal d’Eivissa acull l’exposició “Les Dones escriuen la història”

REDACCIÓ EIVISSA, 09.03.2020. l'exposició recull amb 150 obres bibliogràfiques i una trentena 
de fotografies de dones en diferents àmbits.  

La Biblioteca Municipal de Can Ventosa acull l’exposició bibliogràfica i fotogràfica Les dones escriuen la història. Es tracta d’una activitat emmarcada dins del programa d’actes del 8M de l’Ajuntament d’Eivissa i estarà exposada fins al 20 de març.

Pel que fa a l’exposició bibliogràfica, l’exposició recull un total de 150 obres distribuïdes en diferents seccions i temàtiques en les que fonamentalment es tracta el feminisme des de diferents vessants.

A l’apartat de Feminisme es podran consultar diferents títols al voltant de la història del feminisme i assaigs sobre el tema; en l’apartat de Noms de Dones, s’exposen bibliografies de dones destacades; a la secció La dona escriu la Història, es poden consultar obres relacionades amb la història de la dona en general i per etapes i països: la dona en l’edat mitjana, la dona a Amèrica, la dona en el segle XIX, les pioneres; a Dones i lluita es podrà consultar bibliografia del paper de la dona durant la República, les guerres, els avanços socials, la lluita per la democràcia. També hi ha apartats amb la temàtica Dona i Lluita i Dona i Igualtat.

Pel que fa a l’exposició fotogràfica, a la Biblioteca Municipal es podrà recórrer un total de 14 roll ups amb una trentena d’imatges en diferents àmbits, des de dones cèlebres que han passat a la història com Clara Campoamor, Concepción Arenal, Maria Teresa León, Aurora Picornell, Margalida Roig Colomar Llogat o Maria Marí Guasch a dones anònimes que han desenvolupat una feina més silenciosa però igual d’important: mestres, modistes, botigueres.