Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La dansa, gran protagonista de la programació cultural del Consell d’Eivissa l’últim quadrimestre de 2018

REDACCIÓ EIVISSA, 28.08.2018. El Departament d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa ha programat 
un total de 21 activitats culturals durant l'últim quadrimestre de l'any, que inclouen teatre, dansa, cinema, música. Les activitats
es desenvoluparan a l'auditori del Centre Sociocultural de Cas Serres i començaran el dia 16 de setembre i finalitzaran el dia 22 
de desembre.

La gran protagonista de la programació és la dansa, amb la celebració de la I Temporada de dansa, que comença el 21 de setembre i finalitza el 14 de desembre. En total es celebraran de 8 espectacles que van de la dansa contemporània fins espectacles infantils, passant per la dansa urbana. Tots ells són de gran qualitat i tots recomanats per la Red Española de Teatros de Titularidad Pública, al qual està associat l’Auditori.

“De la mateixa manera que anteriorment vàrem fer una aposta per la lírica que va tenir molt bona rebuda, i després de l’èxit de públic que també esrà tenint enguany el festival de Nits de Tanit, s’aposta decididament a l’Auditori per un gènere al qual es dóna protagonisme, com és la dansa, per acostar-lo al públic eivissenc i difondre espectacles potents i de gran qualitat”, ha explicat el conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d’Eivissa, David Ribas.

Per afavorir l’afluència del públic, es posaran a la venda abonaments que permetran veure els espectacles de la Temporada de Dansa a preus econòmics. Així hi haurà un abonament per a dos espectacles diferents amb un preu de 11,20 €, un abonament per a cinc espectacles diferents amb un preu de 26,00 €, o un per a set o més actuacions diferents amb un preu per espectacle de 4,80 €. Individualment, el preu serà de 8 € l’entrada anticipada i 12 € a taquilla.

Música, teatre i cinema

Enguany se celebrarà també la segona edició del Festival de Folk, que se celebrarà els dies 2, 3 i 4 de novembre. Si a la primera edició la protagonista del festival va ser Galícia, durant la segona edició ho seran les noves propostes del folk d’Andalusia, de grups actuals que reinterpreten i fusionen la música folk del sud amb altres estils, com “La banda morisca”, “Quentin Gas y Los Zíngaros” i “Capitán Cobarde”.

Al mes de desembre també se celebraran dos concerts de música clàssica de gran qualitat, el primer d’ells el dia 1 de desembre a càrrec de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, guanyadora del premi FETEN 2018 a la millor direcció per l’espectacle “Concerto a Tempo d’Umore”. El segon concert serà el dia 9 de desembre “L’Ànima de Venècia” a càrrec del Petit Cor i de l’Ibiza Soul Baroque.

Cas Serres també acollirà el cicle “Eivissa i el cinema francès” que comença el dia 16 d’octubre amb la pel·lícula “Lea l’Hiver”, una còpia de la qual ha estat doblada i es troba a l’Arxiu d’Imatge i So del Consell d’Eivissa, i que molt probablement inauguri aquest cicle amb una petita presentació.

Pel que fa al teatre, es representaran tres espectacles que arribaran gràcies al Circuit Talentib del Govern de les Illes Balears, per donar a conèixer la feina i les propostes dels grups escènics de la resta de les Balears. Així, sobre l’escenari de Cas Serres es presentaran les obres ‘Mira Miró’, ‘Jo, Odisseu’ i ‘Evocación’.

Per finalitzar l’any, el dia 22 de desembre hi haurà l’espectacle Ludo Circus Show a càrrec del grup Ludo Circus guanyador del premi FETEN 2018 al millor espectacle.

“He de mencionar que no tan sols a l’Auditori del Centre sociocultural de Cas Serres hi ha activitats organitzades pel nostre Departament, sinó que també hi ha activitats de diferents associacions i grups que ens demanen utilitzar aquest espai” ha explicat el conseller Ribas, qui ha recordat que “les peticions les estam recollint amb una antelació aproximada de sis mesos i ja tenim programades activitats pel 2019”. A més, ha volgut remarcar el compromís del Consell amb la Cultura, ja que des de la institució s’han organitzat directament per enguany una setantena d’activitats.