Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

L’AELC organitza el sisè congrés de literatura infantil i juvenil catalana

REDACCIÓ PALMA, 26.11.2018. Divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre se celebra el VI Congrés de 
Literatura Infantil i Juvenil Llegir per llegir al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona.

Llegir per llegir és, segurament, l’acte d’amor pels llibres més gran que es pot fer: sembrar la llavor de la literatura en els lectors joves d’avui per tal que siguin els lectors de demà. És a partir d’aquest plantejament que l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana encara el seu sisè congrés de literatura infantil i juvenil, un punt de trobada per a professionals del sector per a debatre i compartir experiències sobre el present i el futur més proper de la lectura entre els joves i els més petits.Divendres 30 de novembre

Es farà una matinal de tallers amb joves lectors que consisteix en una trobada amb els escriptors d’aquest gènere Eulàlia Canal, Lluís Farré, David Nel·lo i Muriel Villanueva. Més tard, es farà un taller de Booktube i edició de vídeos a càrrec de Marta Botet. Aquestes sessions són tancades al públic.

A la tarda es faran dues sessions: una taula rodona sobre tendències actuals amb Jordi Martín Lloret, Care Santos, Irene Tortós-Sala i Jaume Valor Montero i una conferència de Josep Lluís Badal. Dissabte 1 de desembre

Al matí, hi haurà dues taules rodones: la primera, sobre temes tabú amb Txabi Arnal, Maite Carranza, José Luis Ponce i Raquel Pueyo; la segona, sobre gèneres invisibles amb Saïd El Kadaoui (no ficció), Miquel Àngel Llauger (poesia) i Carla Rovira (teatre).

Al migdia s’ha programat un dinar d’escriptors amb joves creadors (tancat al públic) i, a la tarda, la taula sobre com contagiar la literatura infantil i juvenil amb Núria Càrcamo, Josep Ramon Cerdà, Anna Herráez i Josep M. Soler. Teresa Saborit farà les conclusions del congrés i s’entregarà el Premi Aurora Díaz-Plaja.
Es pot assistir a totes les sessions obertes sense inscripció prèvia.