Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

L’Ajuntament d’Eivissa inicia la licitació del projecte de rehabilitació de la casa pagesa de Can Casals.

REDACCIÓ EIVISSA. 19.09.2019. L’Ajuntament d’Eivissa inicia la licitació del projecte de 
rehabilitació de la casa pagesa de Can Casals. Els projecte està cofinançat per la Unió 
Europea a través dels Fons FEDER.

L’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat la licitació del projecte de reforma i rehabilitació de la casa pagesa de Can Casals, ubicada al barri de Cas Serres. Les obres estaran cofinançades per la Unió Europea a través dels Fons Feder que es varen concedir a l’Ajuntament d’Eivissa a la darrera convocatòria.

Per a la regidora d’Hisenda, Estefania Torres, ‘es tracta de d’un projecte molt necessari per a la ciutat, la rehabilitació de la casa de Can Casals, posar en valor un exemple d’arquitectura tradicional de la nostra ciutat, projecte que podrem tirar endavant amb el suport econòmic de la Unió Europea’.

Amb aquesta licitació, l’Ajuntament d’Eivissa inicia el desenvolupament de la seva Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), una pla de feina que es va presentar a la convocatòria del Ministeri d’Hisenda i que va ser seleccionat per ser finançat per fons europeus, i que es desenvoluparà durant els propers anys, posant especial atenció en els barris que no estan ubicats al centre de la ciutat i que passen a considerar-se barris diana.

La rehabilitació i reforma de la casa  pagesa de Can Casals, situada al número 34 del carrer del Músic Fermí Marí, es tracta d’un projecte que té com a objectiu la rehabilitació d’una casa pagesa unifamiliar, de 170 m2, datada en una primera fase segons l’historiador Joan Marí Cardona, al segle XVIII, i inclosa al Catàleg de Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Eivissa.

Can Casals està situada en una parcel·la de més de 800 m2, propietat de l’Ajuntament, i que actualment es troba en avançat estat de deteriorament. Amb la seva restauració es pretén salvaguardar un exemple d’arquitectura tradicional eivissenca que forma part del patrimoni històric de la ciutat. Dins de l’actuació es contempla enderrocar algunes construccions annexes, sense valor arquitectònic, l’ampliació amb un mòdul més i la neteja i manteniment de l’arbrat existent a la parcel·la.

Les empreses interessades en aquest projecte poden presentar les seves ofertes fins el pròxim 3 d’octubre i el pressupost de licitació és de 273.579,67€ (IVA inclòs)