Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

L’exposició doble “Baleàrics” i “Baleàrics Músics” s’inaugura a Benissa aquest dissabte

REDACCIÓ PALMA. 28.03.2109. L’exposició doble “Baleàrics” i “Baleàrics Músics” 
s’inaugura a Benissa (Alacant) aquest dissabte. Organitzada entre la Conselleria 
de Cultura i la Fundació Baleària en el marc del conveni de col·laboració

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports col·labora amb l’exposició doble “Baleàrics” i “Baleàrics Músics” que s’inaugurarà aquest proper dissabte 30 de març de 2019, a les 20 hores, al Centre d’art taller d’Ivars, a Benissa, Alacant. És una col·lectiva d’artistes contemporanis de la Mediterrània, a partir d’una selecta combinació de pintura, escultura, fotografia i música. Hi estarà exposada fins al 17 d’abril de 2019.

L’exposició està organitzada per la Fundació Baleària amb la qual la Conselleria de Cultura, Participació i Esports té un conveni de col·laboració. La Fundació Baleària en el seu interès per promoure la interrelació artística i cultural dels territoris on opera la naviliera mitjançant la creació de les llotges de la Cultura, i com a resultat de la col·laboració amb el govern algerià, ha fet realitat aquesta exposició itinerant on participen destacats artistes valencians, balears i algerians.

“Baleàrics” va néixer a partir d’aquest conveni de col·laboració entre la Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Es va inaugurar per primera vegada el mes d’agost a la Llotgeta de València i posteriorment va aterrar a l’Auditori de Porreres.  També s’ha vist a la sala d’exposicions de l’Arxiu del Regne de Mallorca. El darrer lloc on ha s’ha pogut veure és al Museu d’Art Contemporani de Pego.

Els artistes de les Illes Balears que hi exposen representen cada una de les illes de l’arxipèlag: els pintors Paca Florit, Carles Guasch, Enric Riera, Joan Castejón, Mariano Mayol, el fotògraf Tomeu Canyelles, els escultors Miquel Planes i Joan Costa, juntament amb Imma Mengual i Pérez Carrillo.

Com a continuació de “Baleàrics” sorgeix “Baleàrics Músics”, on es torna a plantejar un recull d’una nova i interessant representació d’artistes balears, valencians i algerians al voltant de la música. Els artistes que hi participen són: Cristina Alabau, Zulema Bagur, Diana Bustamante, Juan Caravaca, Alexandra Castillo, Pilar Cerdà, Fèlix Coll, Pep Coll, Tomeu Coll, Saïd Debladji, José Manuel Menéndez Rojas, Antoni Planells, Ximo Sendra Lull, Doralice Souza, Mahmoud Taleb i Has Dieter Zingraff.

La mostra conjunta evidencia que, malgrat la diversitat tècnica i estilística, totes les obres transmeten i estableixen un caràcter conjunt mediterrani propi.