Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

L’Institut Cervantes i el Grup de Ciutats Patrimoni renoven la seva aliança estratègica per a la promoció internacional de la cultura

Dalt Vila
  • García Montero i Rodríguez Osuna acorden promocionar les 15 ciutats, que són “símbol del millor que el nostre país ha generat”

REDACCIÓ EIVISSA, 12. 03. 2021. El director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero, i el president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, van signar avui un acord de col·laboració per a la difusió de la cultura i del patrimoni històric espanyol i per a cooperar en la seva projecció turística internacional a través dels centres del Cervantes distribuïts per tot el món.

Totes dues parts renoven així la cooperació que van establir en el primer conveni que van subscriure el 15 d’abril de 2015 a Alcalá de Henares (Madrid), que ha estat “molt fructífer, ja que hem unit sinergies per a promocionar els nostres dos grans actius, que són la llengua espanyola i el Patrimoni Mundial”, va declarar Antonio Rodríguez Osuna.

El text, signat aquest divendres en la seu de l’Institut Cervantes, preveu desenvolupar noves activitats i projectes culturals, tant a Espanya com en l’exterior –gràcies als centres de l’Institut–, per a donar a conèixer les 15 ciutats que es troben en la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de La Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda. A més, s’obre la porta al foment de la creació i la recerca artística.

Luis García Montero va recordar que l’Institut Cervantes divulga pels cinc continents la cultura espanyola, amb especial recalcament en el seu patrimoni històric, a més de fomentar el turisme idiomàtic a Espanya. Tots aquests valors conflueixen de manera especial a les Ciutats Patrimoni, que són “símbol del millor que el nostre país ha generat en el camp de la cultura universal, i que ofereix generosament a la resta de món”.

Per part seva, Rodríguez Osuna va dir que “l’Institut Cervantes és un aliat estratègic per a la promoció de les nostres 15 ciutats com a destins culturals de primer ordre, ja que moltes seus del Cervantes se situen en els principals mercats emissors de viatgers per als nostres destins. Els seus magnífics auditoris són el millor lloc per a presentar la nostra oferta turística, cultural i patrimonial als mitjans i professionals del sector”.

Entre les diverses iniciatives culturals conjuntes que totes dues entitats han celebrat destaca, des de 2013, l’exposició itinerant Joies d’Espanya, que descobreix els llocs més significatius de les 15 ciutats del Grup. Aquesta mostra fotogràfica ha recorregut nombrosos centres de l’Institut Cervantes i pròximament es podrà veure a Frankfurt i Munic (Alemanya).