Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears presenta els seus nous concerts didàctics

REDACCIÓ PALMA, 27.11.2017. L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears presenta amb l'Obra 
Social La Caixa els seus nous concerts didàctics i de l'àrea social.

La directora general de Cultura, Joana Català, el gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB), Pere Bonet; Nigel Carter, músic de l’OSIB, i Teresa Colom, directora de Banca d’Institucions de CaixaBank, presentaran en roda de premsa els concerts didàctics, per a alumnes i famílies, que realitzarà l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears el 29 i 30 de desembre (per a escoles) i el 3 de desembre (per a tot el públic) al Teatre Principal de Palma, que igual que els concerts de l’àrea social compten amb el suport de l’“Obra Social La Caixa”.

La Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears ja fa uns anys inicià, entre d’altres, la tasca d’apropar l’Orquestra al públic més jove a través de concerts pedagògics, alguns adreçats a centres educatius i d’altres per ser gaudits en família.

La producció per a aquesta temporada és “Els planetes” de Gustav Holst, que té un vincle curiós amb Mallorca, ja que la idea de la seva composició va sorgir quan el compositor gaudia d’unes vacances a l’illa i, en companyia d’uns amics, observava els astres i parlava d’astrologia. A les seves funcions, també hi participaran vuit entitats de col·lectius vulnerables.

La idea principal d’aquest cicle és fomentar l’experiència musical en viu a partir d’obres mestres de la història de la música, a més de treballar el context històric i artístic, els instruments que formen l’orquestració de les obres seleccionades, elements del llenguatge de la partitura, etc. És important la focalització que té part del treball de l’Orquestra en els més petits, ja que és una manera de generar el futur públic musical.
Dia: dimarts, 28 de novembre
Hora: 10:00 h
Lloc: CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma